İsrail ekonomisi resesyona hazırlanıyor

img
İsrail ekonomisi resesyona hazırlanıyor YDH

Son 3 yıldır İsrail'in Denetçiler Odası'nın başkanlığını yürüten Chen Schreiber, resesyon uyarısı yaptı.




YDH - İbranice yayın yapan Walla portalında yer alan habere göre Siyonist rejimin Denetçiler Odası Başkanlığını yürüten Chen Schreiber, ekonominin resesyona sürüklendiğini belirtti.

KDV'nin yükseltilmesi ve gelir vergisinin artırılmaması gerektiğini savunan Schreiber, "Şu anda hükümette görüşülmekte olan bütçe konusunda endişelenmemek imkânsız. Smotrich'in ekonomideki savurganlığının bedelini hepimiz katlanarak ödeyeceğiz. Ekonomiyi durgunluğa sürükleyecek zorlu bir döneme doğru ilerliyoruz. Hazine'nin neden şeffaf davranmadığını ve tüm uyarıları görmezden geldiğini anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yetkili, şöyle devam etti: "Maliye Bakanı 35 milyar şekellik kesintileri nereden yapmayı düşünüyor? Bütçe planını hâlâ anlayabilmiş değilim. Göreve geldiğimden beri kendisiyle görüşmedim ve bu kabul edilemez."

Maliye bakanı olsaydı ne yapardı sorusuna yanıt olarak da şunları söyledi: "Netanyahu'nun 20 yıl önce maliye bakanıyken attığı adımları benimserdim: Bakanlıklarda ve ödeneklerde acı verici kesintiler de dahil olmak üzere sorumlu ve cesur bir ekonomik plan. Ancak aynı Netanyahu'nun bugün dezavantajlı kesimlere zarar vermemek için elini taşın altına koyup koymayacağı şüpheli."

"Boş vaatlere ya da hayallere değil, bütçe açığına karşılık gelen gerçekçi bir bütçe çerçevesi çizmeliyiz," diye vurgulayan Schreiber, şöyle devam etti:

"KDV'yi yükseltmeliyiz ama ücretlerden alınan gelir vergisini artırmamalıyız, zira hayat pahalılığı zaten yeterince yüksek. Geçmişte olduğu gibi vatandaşlar için gönüllü bir borçlanma sistemi getirilmesini öneriyorum. Konut piyasasında, indirimli vergi ile temettü dağıtımında, gelirin gönüllü olarak beyan edilmesinde ve kayıt dışı ekonominin azaltılmasına yönelik önlemlerde vergilendirme tedbirleri uygulanmalı."



Makaleler

Güncel