Israel Hayom: ''Toprağı olmayan kişi görüyorum''

img
Israel Hayom: ''Toprağı olmayan kişi görüyorum'' YDH

İsrail basını, rejimin stratejisiz terör saldırılarının yeterli olamayacağını, İsrail'in askeri bir varlığa ihtiyacı olduğunu bildiriyor ve İsrail ordusunun sahada olmadığını dolayısıyla İsrail'in şu anda güvende olmadığını aktarıyor.




YDH- Israel Hayom'a göre, İsrail'in sahada askeri bir varlığı kalmadı.

İsrail'in son terör saldırısının ''hangi konsept ve strateji ile ilgili olabileceğini'' sorgulayan gazete, fiziksel bir İsrail ordusu varlığının olmadığını vurguluyor.

İsrail gazetesi, Güney Lübnan'ı kontrol etmemenin güvensizlik ortamına neden olduğunu savunuyor.

Rejimin gazetesi, ''İstihbarata güvenemeyeceğimizi, caydırıcılığa güvenemeyeceğimizi, teknolojiye güvenemeyeceğimizi, yüksek ve müstahkem duvarlarımıza güvenemeyeceğimizi mümkün olan en acı şekilde öğrendik.'' dedi.

Israel Hayom'un aktarımına göre, İsrailli hahamlardan biri bir Tevrat bölümündeki kısmı yorumladı ve şöyle söyledi: 

“Hayatınız önünüzde şüphe içinde asılı kalacak. Toprağı olmayan kişi görüyorum''

Israel Hayom, hahamın yorumunda yalnızca bir kişiden bahsettiğini ancak 'yaklaşan tehlikenin' tüm ulusu kapsadığını hatırlattı. 

Israel Hayom, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya ithafen ''yerleşimcilerin hayatlarının dengesiz terör liderlerinin kaprislerine bağlı olmasının'' yanlışlığının altını çizerken bir kez daha İsrail'in ''hatalı konsept ve stratejileri'' neticesiyle kara kontrolünün olmazlığından şikayet ediyor.

İsrail ordusu Tuğgenerali Guy Hazut, geçen hafta yaptığı açıklamada İsrail'in otuz yıldır teknolojiye bel bağladığı 'uzaktan ateş' ile desteklenen savunmanın asla yeterli olamayacağını söylemişti.

İsrail kamuoyundan rejimin vaatlerine inanmazlıkların arttığını vurgulayan gazete, rejimin ''daha iyi bir istihbarat, daha iyi teknoloji, daha fazla ateş gücü'' vaatlerinin asla yeterli olamayacağını vurguluyor.

Bununla birlikte, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah 19 Eylül'de, ''İsrail'in teknolojide üstün olduğunu iddia ettiği'' terör saldırısıyla ilgili olarak ''Düşmanımız ahmaklıkta üstündür.'' demişti.

Hizbullah'ın kuzey ''İsrail''de bir güvenlik bölgesi oluşturduğunu ve Gazze savaşının kaybını, şehirleri terkeden işgal ordusunun yokluğuyla yorumlayan gazete ''İsrail ordusu yoksa, cehennemimiz vardır'' dedi.

Birkaç gün önce medya organları Kuzey Komutanlığı şefi Tümgeneral Ori Gordin'in sözlerini yayınladı:

''İsrail'in güney Lübnan'da bir tampon bölgeye ihtiyacı var.'' Ancak gazeteye göre İsrail bu bölgeleri de ''kuruttu''.

Haberin sonlarında İsrailli gazete, rejimin ''çözümlerden kaçarak hareket ettiğini ve mega bir katliamın olası senaryosunun vahşet olacağını'' öngörerek bildirdi.

Israel Hayom'a göre, yapılan stratejik hatalardan ve Direniş Ekseni'nin her seferinde daha da güçlenmesinden sonra ''rejim artık Oslo Anlaşmalarından önceki yıllardaki durumuna geri dönemeyecek, Filistin'de her kavşakta bir asker duramayacak.''