Hizbullah'ın kapsamlı saldırısı İsrail'i felç bıraktı

img
Hizbullah'ın kapsamlı saldırısı İsrail'i felç bıraktı YDH

Times of Israel gazetesi, Hizbullah'ın saldırısı sonrasında paralize olan İsrail'de yeni kısıtlama ve yasakların sabah saat 6'da yürürlüğe girdiğini ve Pazartesi günü saat 6'ya kadar süreceğini bildiriyor.




YDH- İsrail ordusu İç Cephe Komutanlığı'na göre, Lübnan İslami Direnişi'nin askeri kanadı Hizbullah'ın Pazar sabahına kadar devam eden roket saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki kamusal faaliyetlere yönelik kısıtlamalar daha da sıkılaştırıldı.

Golan Tepeleri, Celile, Hayfa Körfezi bölgesi ve Lübnan sınırından yaklaşık 63 kilometre uzaklıktaki Beyt Şean'a kadar olan kuzey vadilerinde okullar kapalı olacak.

Toplanmalar dışarıda 10, içeride ise 100 kişi ile sınırlandırılırken işyerleri ancak yakınlarda uygun bir sığınak varsa ve zamanında ulaşılabiliyorsa faaliyet gösterebilecek.

Times of Israel'e göre, Cumartesi günü Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 100 roket fırlatıldı. 

Hizbullah bu saldırıların da sorumluluğunu üstlendi.

İsrail ordusuna göre, Hizbullah Pazar gece boyunca yaptığı saldırılara ek olarak sabah saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 85 roket fırlattı ve Hayfa bölgesinde Rafael savunma firmasına ait bir tesisi hedef aldı.

İsrailli gazete, Hizbullah'ın saldırıları sonrasında tedavi edilenlerin, akut anksiyete ya da sığınaklara koşarken düşme nedeniyle tedavi edildiğini iddia ediyor.

İsrailli gazete, roketler sonucunda herhangi bir yaralanmanın rapor edilmediğini iddia ediyor ancak polis hasara neden olan ve yangınlara yol açan çarpma raporları aldıklarını iddia ediyor.



Makaleler

Güncel