Hizbullah milletvekili: Direniş liderliğinde bir gün bile boşluk yaşanmadı

img
Hizbullah milletvekili: Direniş liderliğinde bir gün bile boşluk yaşanmadı YDH

Hizbullah Milletvekili Hasan Fadlullah, Hizbullah'ın düşmana, tüm saldırıların, bombalamaların, suikastların ve hava saldırılarının iradesini kıramayacağı mesajını verdiğini söyledi.




YDH- Lübnan Parlamentosu'nda Hizbullah'ın Direnişe Sadakat Bloğu üyesi olan Milletvekili Hasan Fadlullah, bu savaş sona erdikten sonra, herkesin düşmanın hava saldırıları ve hedefleri konusunda uyguladığı yalan ve aldatmacanın boyutlarını anlayacağı günün geleceğini söyledi.

Lübnanlı milletvekili, “Kudüs yolunda şehit olan Fazl Bezzi” için Hizbullah tarafından düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada İsrail'in sözde “önleyici” saldırılarının etkinliğini sorguladı.

Fadlullah “Düşman önleyici eylemlerinden ne fayda elde etti? Bir operasyonu engellediğini iddia eden birinin operasyonun icrasını da engellemesi gerekirdi ama durum böyle olmadı” dedi.

Bugün şafak vakti Direniş'in düşmanın askeri tesislerine önemli saldırılar düzenlediğini ifade eden Fadlullah, Hizbullah’ın düşmana tüm saldırıların, bombalamaların, suikastların ve hava saldırılarının iradesini kıramayacağı mesajını vermek istediğini sözlerine ekledi.

Fadlullah, “Tüm saldırılara, bombalamalara, suikastlara ve hava saldırılarına rağmen, Direniş kilit düşman üslerine ağır füzeler fırlatıyordu” dedi.

Üst düzey Hizbullah yetkilisi Direniş'in kabiliyetlerini bir kez daha teyit ederek, her türlü kaybı karşılayabilecek yeterli kaynak, beceri ve savaşçıya sahip olduğunu vurguladı.

“Her türlü senaryoya, savaşa ya da çatışmaya hazır, güçlü ve yetenekli bir Direnişimiz var,” diye vurguladı.

Yanıtın hızlı ve art arda geldiğini, ilk olarak Gazze'yi desteklemeye devam ettiklerini, ikinci olarak da Direniş'in liderlik yapısında tek bir gün bile boşluk bırakmadıklarını söyledi.

“Yeni sorumlulukları üstlenen kardeşlerimiz, Beyrut'un Güney banliyösüne yapılan saldırı gecesinin hemen ardından çalışmalarına başladılar ve düşmanla yüzleştiler” dedi.

Fadlullah ayrıca, Direniş'in, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermek olan hedefine ulaşmak için bu savaşı hassasiyet, bilgelik ve cesaretle sürdürdüğünü söyledi.

“Düşmanın yaptığı hiçbir şey Direnişimizin Gazze'yi desteklemeye devam etmesini engelleyemedi” dedi.

Üst düzey yetkili, düşmanın, yerleşimcilerini geri getiremediğini ve her gerilimin ters tepen sonuçlara yol açtığını da sözlerine ekledi.

Fadlallah sözlerini şöyle tamamladı: “Bu savaş için en başından beri net bir hedef belirledik: Gazze ve Batı Şeria'daki mazlum Filistin halkını desteklemek; hedefimiz düşmana kuzey cephesinden baskı uygulayarak Gazze'ye yönelik saldırganlığına son vermesini sağlamak.”



Makaleler

Güncel