Irak Direnişi Golani Tugayı’nı hedef aldı

img
Irak Direnişi Golani Tugayı’nı hedef aldı YDH

İsrail medyası, Suriye’nin İsrail işgali altındaki Golan'ın güneyinde bir insansız hava aracının sızması nedeniyle sirenlerin devreye girdiğini bildirdi.




YDH- Irak İslami Direnişi bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada “savaşçılarımız işgal altındaki topraklarımızda insansız hava araçları kullanarak Golani Tugayına ait bir gözlem üssünü” hedef aldı dedi.

Grup yaptığı açıklamada, operasyonun “işgale karşı direnişimizin devamı, Filistin'deki halkımıza destek ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere karşı işlediği katliamlara yanıt olarak” düzenlendiğini belirtti.

Irak Direnişi “düşman kalelerini artan bir yoğunlukla vurmaya” devam edeceğini de vurguladı.

İsrail medyası, Suriye’nin İsrail işgali altındaki Golan'ın güneyinde bir insansız hava aracının sızması nedeniyle sirenlerin devreye girdiğini bildirdi.

Bu arada İsrail işgal ordusu yaptığı açıklamada daha fazla ayrıntı vermeden “olay sona erdi” dedi.

Bu operasyon, Irak İslami Direnişi'nin işgal altındaki Filistin'in doğusunda yer alan Ürdün Vadisi'ndeki bir İsrail bölgesini “el-Arfad” insansız hava aracıyla hedef aldığını bildirmesinden birkaç saat sonra gerçekleşti. Bu, pazar günü düzenlenen beşinci saldırı oldu.

İsrail medyası saldırıyı 1991'den bu yana Irak'tan yapılan en büyük saldırı olarak nitelendirdi ve yeni tip 15'ten fazla insansız hava aracının kullanıldığını belirtti.

İsrail işgal ordusu ise Irak'tan fırlatılan ve Suriye yönünden gelen bir insansız hava aracına karşı çok sayıda önleme uçağı fırlatıldığını açıkladı. Ancak İsrail savunmasının hedefi engellemeyi başarıp başaramadığını belirtmedi.