Hizbullah, İsrail’in askeri-endüstriyel komplekslerini vurdu

img
Hizbullah, İsrail’in askeri-endüstriyel komplekslerini vurdu YDH

Hizbullah Amiad'ı ve Hayfa'nın kuzeyindeki askeri-endüstriyel kompleksleri hedef aldı.




YDH- Hizbullah Askeri Medyası, bir açıklama yaparak, işgal ordusunun bugünkü yoğun bombardımanına yanıt olarak gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Hizbullah savaşçılarının 23 Eylül Pazartesi günü, İsrail ordusunun Kuzey Kolordusu ve Celile Tümeni yedek üssünün yedek karargahı ve Amiad üssündeki lojistik depolarını ile Hayfa şehrinin kuzeyindeki Zovulon bölgesindeki Rafael Şirketinin askeri sanayi kompleksini onlarca roketle bombaladığı bildirildi.

Hizbullah’ın yaptığı operasyonlar İsrail medyasında da geniş yer buldu. Celile'de şiddetli patlamalar duyulduğunu söyleyen rejim medyası Safed'e roket düştüğünü kaydetti.

Ayrıca, Taberiye yakınlarındaki Kahal bölgesine roketler düştüğünü ve aşağı Celile'deki Golani Kavşağı'nda da şiddetli patlamalar duyulduğunu aktardı.

Bir füzenin doğrudan Taberiye'nin batısındaki bir fabrikaya düşerek fabrikada yangına yol açtığı belirtildi.

İsrail rejim polisi yaptığı açıklamada “Son bir saat içinde kuzey bölgesinin birçok bölgesinde siren sesleri duyulurken, kuzey bölge polisleri de düşme vakalarının bildirildiği yerlere doğru yola çıktı.” dedi.

Bunların yanı sıra, aşağı Celile'deki Golani Kavşağı'nda roket saldırılarının ardından yaralananlar olduğu bilgisi geçildi.

İsrail ordusu sözcüsü de Safed'in güneyindeki Amiad bölgesine roketlerin düştüğünü açıkladı.

Ilania askeri üssünde ve ülkenin kuzeyindeki Celile'deki Golani üssünde de patlamalar meydana geldiği haberleri işgal rejiminin medyasında yer aldı.

İbranice Kanal 12 geçtiği haberde Kinneret Gölü'nün batısındaki Givat Avni yerleşim yerinde bir evin roket vurulduğunu kaydetti.

Lübnan'a yarım saatte 80'den fazla saldırı

İsrail işgal rejimi Pazartesi sabahı Lübnan'ın güneyindeki köy ve kasabalar ile Beka'a'ya karşı yaygın ve şiddetli bir saldırı gerçekleştirdi.

İşgal uçakları güneyde Sur ve Nebatiye bölgelerine ateş kuşağı şeklinde baskınlar gerçekleştirdi. Baskınlar Sur, Nabatiye, Bint Cübeyl, ez-Zahrani köylerini ve İklim et-Tuffah dağlık bölgelerini hedef aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bugün güney Lübnan kasabalarına düzenlediği saldırılarda 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve 400 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca güney bölgeleri Bekaa-Hermel ve Nebatiye'deki tüm hastanelere acil olmayan tüm ameliyatları ertelemeleri ve İsrail saldırısında yaralananların tedavisine öncelik vermeleri çağrısında bulundu.

İsrail işgali ayrıca güneydeki Zibkin köyüne ağır bir baskın düzenlerken, el-Hiam'daki çeşitli kasabalardaki evleri hedef aldı. Saldırılar ayrıca Taybe, Deyr Seryan ve Vadi el-Huceyr'in dış mahallelerini de hedef aldı.

İsrail işgali ayrıca güneydeki Zibkin köyüne ağır bir baskın düzenlerken, el-Hiam'daki çeşitli kasabalardaki evleri hedef aldı. Saldırılar ayrıca Taybe, Deyr Seryan ve Vadi El Huceyr'in dış mahallelerini de hedef aldı.

El-Meyadin'in Güney Lübnan'daki muhabiri İsrail saldırısının Nakura'da bir evi hedef aldığını ve yaralıların tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bu arada, Tyre bölgesinin yanı sıra Nakura ve en batıdaki Zibkin'de el-Beyyada bölgesine yönelik saldırılar yenilendi.

Başbakan Mikati: İsrail'in Lübnan'a saldırısı bir soykırımdır

Lübnan'ın geçici başbakanı Necip Mikati Pazartesi günü kabine toplantısında yaptığı açıklamada, “İsrail'in Lübnan'a yönelik genişleyen saldırısı kelimenin tam anlamıyla bir soykırımdır ve amacı Lübnan köylerini yok etmektir” dedi.

Ayrıca Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi ve etkili devletleri “adaletin yanında yer almaya” ve Lübnan'a yönelik saldırıyı durdurmaya çağırdı.

Bu arada Lübnan Enformasyon Bakanı'nın danışmanı Misbah el-Ali, bakanın ofisi boşaltması yönünde tehdit içeren bir ses kaydı aldığını açıkladı.

İsrail'in tehditlerine Lübnan'ın resmi yanıtının uluslararası kurumlar aracılığıyla olacağını vurgulayan el-Ali, “bir hükümet yapısını doğrudan tehdit etmenin sonuçları olacağını” belirtti. Bununla birlikte, sabit hat iletişim ağına sızılmadığını söyledi.

Aralarında iki çocuğun da bulunduğu dört kişinin naaşı Tebnin Hastanesi'ne nakledilirken, İsrail bombardımanı sonucu dördünün durumu ağır olmak üzere 26 yaralı da hastaneye kaldırıldı.

İsrail işgali, Lübnan-Filistin sınırından daha uzaktaki köy ve kasabalara da saldırılar gerçekleştirdi. El-Zehrani, Nabatiye ve Sayda illerinin yanı sıra Cizzin bölgesindeki Buslayya köyü de dahil olmak üzere el-Tuffah bölgesindeki köyleri hedef aldı.

Nabatieh bölgesindeki Tul'da bir sanayi tesisini hedef alan İsrail saldırısında üç kişi hayatını kaybederken ve üç kişi de yaralandı. Resmi haber ajansına göre, Sayda'da, işgalin Babliye ve Sarafand'daki iki konut binasını hedef alması sonucu başkaları da yaralandı.

Batı Bekaa'da İsrail işgali Maşhara Tepelerini hedef aldı.

Lübnan'ın resmi haber ajansına göre, sadece 30 dakika içinde 80'den fazla hava saldırısı güney bölgelerini hedef aldı.

Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda çok sayıda bölgeyi bombalayan İsrail ordusu sözcüsü de bu sabah “önleyici saldırı” başlattıklarını ve onlarca savaş uçağının 150'den fazla saldırı düzenlediğini açıkladı.