Maariv: Hizbullah'ın füzeleri endişe verici şekilde yakın

img
Maariv: Hizbullah'ın füzeleri endişe verici şekilde yakın YDH

İsrail merkez bölgesinde endişe ve korku halinin arttığı bildiriliyor, İsrailliler rejimin savaşı yönetemediğini ve neden bir aciliyet duygusu taşımadığını sorguluyor.




YDH- İbranice yayımlanan Maariv gazetesinin haberine göre, kuzeyde gerilim tırmanırken Tel Aviv ve çevresini kapsayan işgal varlığının metropoliten alanı GuşDan'da da endişeler artıyor. 

Maariv'e göre, İsrailliler hem endişeli hem şaşkın. 

Hizbullah'ın, Hayfa, Afula'ya yakın olan Yizreel Vadisi ve Samiriye gibi bölgelere son zamanlarda roket ateşinin ulaşmasıyla birlikte, birçok kişi daha güneyde yaşayanlar için talimatların gözden geçirilmemesini sorguluyor.

Tel Aviv'de yaşayan yerleşimci bir kadın, ''Hayfa'yı vuran Hizbullah füzeleri endişe verici derecede yakın. Sanki sırada biz varmışız gibi geliyor.'' dedi.

Maariv'e göre, İsrailliler rejimlerinin güvenliklerini sağlamadığını düşündüklerini belirtirken Hizbullah'ın saldırılarını artırmasından korkuyorlar.

Yerleşimci kadın, yönetimin paralize olma durumunun yanı sıra bölgedeki aileler arasında da yaygın bir belirsizlik olduğunu vurguluyor:

''Herkes birbirine hangi adımları atması gerektiğini soruyor. Önemli bir netlik eksikliği var.''

Tel Aviv'deki yerleşimciler olası acil durumlara hazırlanırken endişe ve hayal kırıklığı içinde olduklarını aktardılar.

Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini şunları söyledi: 

''Sanki harekete geçmeden önce bir şeylerin olmasını bekliyor gibiyiz.  Şimdiden güvenli bir alan oluşturdum ve en kötü ihtimale hazırlanıyorum. Kuzeye yakınlığımız nedeniyle, Hayfa hedef alınırsa, sırada merkez bölge de olabilir.''

63 yaşındaki Tel Aviv sakini Rivka Levy de geçmişteki çatışmaları anımsayarak bu duyguları yineledi:

''Daha önceki savaşları hatırlıyorum da, bize tehlikenin merkezden uzakta olduğu söylenirdi ama tehlike eninde sonunda bize ulaşırdı. Potansiyel bir kriz var ama aciliyet hissi yok.''

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsraillileri “karmaşık günlerin” beklediğini belirterek, onlardan İç Cephe Komutanlığı'nın yönergelerini takip etmelerini istedi.

“Anlamayanlar için İsrail'in politikasını açıklığa kavuşturmak istiyorum: bir tehdidi beklemiyoruz, tehdidin tam karşısındayız” dedi.



Makaleler

Güncel