Son Dakika
İnşa

Zapatero: Halkımın arzusunu yerine getirdim

01 Aralık 2007 Bu sayfayı yazdır

SAAF-İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, başbakan olarak göreve geldiğinden bu yana

Zapatero: Halkımın arzusunu yerine getirdim
Zapatero: Halkımın arzusunu yerine getirdim YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, başbakan olarak göreve geldiğinden bu yana ABD Başkanı George W. Bush ile hiç görüşmedi.

 

“Bush ile görüşmektense İspanyolların arzusunu yerine getirmeyi tercih ederim” diyen İspanya Başbakanı 2004 yılında kazandığı genel seçimlerim ardından göreve gelerek ilk olarak Irak\'taki İspanyol askerlerini geri çekme kararı aldı.

 

Haber içi

Zapatero, aldığı kararın İspanyolların çoğunluğunun kararı olduğunu, kendisinin de sadece bu kararı uyguladığını ifade etti.

 

İspanya Başbakanı, bugün katıldığı bir konferansta, Bush ile şimdiye kadar görüşememesinin sebebinin Irak konusundaki görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

 

Zapatero’nun Bush ile görüşmemesine rağmen İspanya ile ABD arasında ekonomik ve diplomatik ilişkilerde herhangi bir sorunun yaşanmadığı kaydediliyor.

İlgili Haberler