Irak Direnişi, Ramon Hava Üssü’nü vurdu

img
Irak Direnişi, Ramon Hava Üssü’nü vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, İsrail işgaline karşı Gazze halkına destek vermek amacıyla Ürdün Vadisi yakınlarındaki bir hedefe insansız hava aracıyla saldırı düzenledi.




YDH- Irak İslami Direnişi, bugün işgal altındaki topraklarında Ürdün Vadisi yakınlarındaki bir hedefe insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini duyurdu.

Direniş hareketi yaptığı açıklamada, bu hedefin işgal varlığının çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere yönelik devam eden katliamlarına bir yanıt olduğunu vurgulayarak, düşman kalelerine yönelik operasyonları yoğunlaştırma sözü verdi.

Ayrıca, Filistinlilerin haklarını ve egemenliğini savunma çabalarını artıracaklarını söylediler.

İsrail medyası İHA'nın Ramon Hava Üssü’nü hedef aldığını ve İsrail hava savunma sistemlerinin İHA'yı engelleyemediğini bildirdi.

İşgal medyası, Irak'a ait insansız hava aracının, "Araba Tugayı"nın karargahı sayılan ve Ölü Deniz'in yaklaşık 50 kilometre güneyinde yer alan "Ein Yahav" üssündeki yemek odasını vurduğunu bildirdi.

Ayrıca, Irak'taki İHA'ları durdurma girişimi sırasında Demir Kubbe'nin parçalanması sonucu Ürdün sınırı yakınındaki "Ein Yahav"da hasar oluştuğu açıklandı.

İsrail medyası, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez güneydeki Ramon Hava Üssü’nün insansız hava aracı ile hedef alındığını, Irak'tan gelen bir insansız hava aracının fırlatılmasının ardından burada yangın çıktığını belirtti.

Irak Direnişi bir başka operasyonda ise işgal altındaki kuzey topraklarında bir bölgeyi el-Arkab füzesiyle (gelişmiş bir seyir füzesi) hedef aldığını duyurdu.

Bu gelişme, direnişin, pazartesi günü erken saatlerde savaşçılarının “işgal altındaki topraklarımızda insansız hava araçları kullanarak Golani Tugayına ait bir gözlem üssünü” hedef aldığını duyurmasının ardından geldi.

Bu operasyon da Irak İslami Direnişi'nin işgal altındaki Filistin'in doğusunda yer alan Ürdün Vadisi'ndeki bir İsrail bölgesini el-Arfad insansız hava aracıyla hedef aldığını doğrulamasından birkaç saat sonra gerçekleşmişti.

Bu, pazar günü düzenlenen beşinci saldırı olmuştu.