Demir Kubbe komutanı: Hizbullah her geçen gün gelişiyor

img
Demir Kubbe komutanı: Hizbullah her geçen gün gelişiyor YDH

İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin kuzey cephesindeki komutanı Yüzbaşı M., Hizbullah'ın sürekli gelişen tehdidine karşı İsrail'in savunmasını güçlendirdiklerini, ancak her zaman yüzde yüz başarı garantisi verilemeyeceğini söyledi.




YDH - İsrail’de bir Demir Kubbe bataryasının komutanı olan ve tam ismi açıklanmayan Yüzbaşı M., Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte, “Sirenleri duyduğumda hemen alarm moduna geçiyorum ve harekete geçme zamanımın geldiğini anlıyorum,” dedi.

25 Ağustos gecesi Hizbullah'ın gerçekleştirdiği saldırıyı asla unutmayacağını ifade eden komutan, “Onların ateşine hazırlık yaptık ve en güçlü vardiyamızı oluşturduk,” ifadesini kullandı.

Komutan, “Birkaç saat araçta bekledikten sonra saldırı başladı. Birdenbire daha önce hiç görmediğimiz bir yaylım ateşiyle karşılaştık; çok sayıda füze ve insansız hava aracı vardı. Kuzey cephesi uzun zamandır böyle bir yoğunlukta bir saldırı görmemişti. Herkes sessizce çalıştı ve kendi görevine odaklandı,” diye ekledi.

Dört aydır Gideon Demir Kubbe bataryasına komuta eden M., şöyle devam etti: “Kuzey cephesinde hassas roketler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi çeşitli tehditlere karşı hazırlanıyoruz. Bu günlük bir tehdit. Hizbullah her geçen gün gelişiyor, biz de gelişiyoruz.”

Ancak Yüzbaşı M., “Çatışmalar sırasında sistemlerimize yeni kabiliyetler ekledikçe bu alanda gelişme kaydediyoruz. Demir Kubbe, savunma katmanlarıyla inşa edildi; ancak şunu açıklığa kavuşturmak önemli: Her zaman yüzde 100 isabetli olamayız,” değerlendirmesini de yaptı.