Abdulmelik el-Husi: Lübnan’ın yanındayız

img
Abdulmelik el-Husi: Lübnan’ın yanındayız YDH

Ensarullah lideri, devam eden saldırılar karşısında İsrail işgalinin Lübnan'daki Direniş tarafından büyük bir yenilgiye uğratılacağının altını çizdi.




YDH- Yemen Ensarullah Lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el-Husi, İsrail'in Lübnan halkına yönelik saldırısının Gazze halkına yönelik saldırıyla aynı olduğunu belirterek, Arap dünyasındaki mücadelelerin birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı.

Seyyid el-Husi, İsrail'in Gazze'de uzun süredir devam eden şiddet siciline dikkat çekerek, vahşetin benzersiz olduğunu ancak bunun stratejik hedeflerine ulaşmada sürekli başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Hizbullah'ın direnişini öven el-Husi, İsrail saldırılarının yoğunluğuna rağmen hareketin güçlü kalmaya devam ettiğini, savaşçılarının ve halk desteğinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti.

Yemenli lider, “Hizbullah bugün, inançlı savaşçıları ve güçlü, bilinçli halk tabanıyla her zamankinden daha güçlüdür” diyerek, İsrail işgalinin Hizbullah'ın Gazze ve Filistin'e yardım etmesini engelleme girişimlerinin başarılı olamayacağını vurguladı.

Seyyid el-Husi, İsrail rejimini bölgedeki sömürgeci emellerinin bir uzantısı olarak gören ABD, İngiltere’yi ve Batılı ülkeleri İsrail işgaline verdikleri tereddütsüz destekten dolayı eleştirdi.

El-Husi, İsrail'in Lübnan'ı karadan işgal etmeye kalkışması halinde yenilgiye uğrayacağı vurguladı. “Düşman İsrail Lübnan'da bir kara harekâtına girişirse ağır kayıplar verecek ve nihai sonucu büyük bir yenilgi olacaktır” uyarısında bulundu.

Hizbullah'ın, işgal altındaki Filistin'in her yerine ulaşabilen gelişmiş roketler de dahil olmak üzere büyük askeri imkânlarla donatılmış olarak İsrail'in provokasyonlarına karşı askeri tepkisini artırdığını da söyledi.

İsrail hedeflerinde başarısız olacak

El-Husi, İsrail işgalinin yerleşimcilerin işgal altındaki Filistin'in kuzeyine geri dönmesini sağlama hedefinin “saldırgan için sadece daha büyük kayıplara yol açacağını” belirtti.

Tarihsel hafızaya dayanarak, İsrail işgalinin 2006'daki yenilgisini hatırlattı ve gelecekteki herhangi bir savaşın daha da büyük kayıplarla sonuçlanabileceğini belirtti.

Abdulmelik el-Husi “Siyonist düşmanlar 2006'da başlarına neler geldiğini hatırlıyorlar ve bu sefer olabilecekler çok daha kötü olabilir” dedi. Arap ve İslam dünyasına Hizbullah'ın “her zamankinden daha güçlü ve birlik içinde olduğu, her türlü olasılığa hazır olduğu” konusunda güvence verdi.

El-Husi ayrıca, Irak'ın artan rolüne de vurgu yaparak Filistin direnişini destekleyen Irak operasyonlarının artan etkisinin altını çizdi. Ensarullah'ın Filistin davasına bağlılığını sürdürdüğünü ve Lübnan ile Hizbullah'ı desteklediğini belirterek Yemen'in kararlı tutumunu teyit etti.

El-Husi Yemen'in kendi askeri angajmanları hakkında da geçtiğimiz hafta boyunca düzenlenen operasyonlarda insansız hava araçlarının yanı sıra 39 balistik ve seyir füzesi fırlatıldığını açıkladı. Gazze, Filistin ve Lübnan'a desteklerinin devam edeceği sözünü veren el-Husi, “Gazze'yi, tüm Filistin'i, Lübnan'ı ve Hizbullah'ı desteklemekten ve onlarla işbirliği yapmaktan asla çekinmeyeceğiz” dedi.

ABD'nin, Yemen'in ABD, İngiliz ve İsrail gemilerini hedef alan operasyonlarını ve işgale karşı füze ve insansız hava aracı saldırılarını engelleme çabalarına rağmen Seyyid el-Husi bu tür girişimlerin büyük ölçüde başarısız olduğunun altını çizdi. Askeri, siyasi ve medya faaliyetlerinin yanı sıra Gazze ve Lübnan'la dayanışma amacıyla her hafta düzenlenen kitlesel gösterilere dikkat çeken el-Husi, Yemen halkının sarsılmaz bağlılığını övdü.

Son olarak Seyyid el-Husi, Ensarullah'ın saldırganlığa karşı direnme ve bölge genelindeki direniş hareketlerini destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti.