Yemen, 3 ABD destroyerini vurdu

img
Yemen, 3 ABD destroyerini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de seyreden ABD donanmasına ait 3 destroyeri vurduklarını açıkladı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen ordusunun Kızıldeniz'de üç ABD destroyerini füze ve insansız hava aracı filosuyla vurduğunu duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, Yemen ordusunun, Kızıldeniz'de İsrail rejimini desteklemek üzere işgal altındaki Filistin'e doğru seyreden ABD donanmasına ait üç destroyeri hedef alarak vurduğunu duyurdu.

Yahya Seri açıklamayı başkent Sanaa'daki es-Sabiin Meydanı’nda düzenlenen milyonluk yürüyüş sırasında okudu ve Yemen ordusu tarafından yürütülen ikinci üst düzey operasyonları bildirdi.

Üç Amerikan destroyerine yönelik saldırının Yemen ordusunun İsrail hedeflerine yönelik uzun menzilli füze ve insansız hava aracı saldırısına paralel olarak gerçekleştiğini söyledi.

Yemenli yetkili, ABD donanmasına ait gemilere yönelik saldırının direniş savaşçılarına, Gazze ve Lübnan halkına destek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırısına yanıt olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Tuğgeneral Yahya Seri operasyonun, “23 balistik ve seyir füzesi ile insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildiğini” belirtti.