İran, BM Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı

img
İran, BM Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı YDH

İran, İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırısı üzerine BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. 




YDH - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı dileyerek Hizbullah'ın direncini ve İran'ın direnişe olan bağlılığını vurguladı.

Arakçi, el-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda Lübnan halkına ve Hizbullah'a taziyelerini iletti.

Bakan, "Seyyid Hasan Nasrallah'ın kaybı gerçekten büyük bir kayıp, ancak Hizbullah birçok önemli lidere ev sahipliği yapıyor," diye konuştu.

Arakçi, ayrıca direnişin gücünü de vurgulayarak şunları söyledi: "Seyyid Nasrallah'ın şehadeti derin bir acı, ancak bu Direniş'in sonu anlamına gelmiyor; aksine daha büyük bir güçle işaretlenen yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor."

İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimî Temsilcisi de İsrail'in terörist saldırganlığını ve savaş kışkırtıcısı İsrail rejiminin Lübnan'da ve bölge genelinde devam eden zulmünü ele almak üzere olağanüstü bir toplantı çağrısında bulundu.

Daimî Temsilci Emir Said İravani, Konsey'e gönderdiği dilekçede 'devam eden İsrail saldırganlığını durdurmak ve bölgenin topyekûn bir savaşa sürüklenmesini önlemek için derhal ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye' çağrıda bulundu.