Şehitler kervanının iki yolcusu: Şeyh Nebil Kavuk ve Ali Keraki

img
Şehitler kervanının iki yolcusu: Şeyh Nebil Kavuk ve Ali Keraki YDH

Siyonist işgal rejiminin Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği hava saldırıları sonucunda Hizbullah’ın üst düzey yetkililerinden Şeyh Nebil Kavuk'un ve komutan Hacı Ali Keraki’nin şehit olduğu bildirildi.




YDH- Hizbullah, işgalci İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerinden Çiyah bölgesine düzenlediği hava saldırısı sonucu hareketin önde gelen din adamı ve savaşçılarından Şeyh Nebil Kavuk'un şehit olduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Şeyh Kavuk'un Hizbullah'ın çeşitli birimlerinde kendisine duyulan güvene yakışır şekilde çok sayıda örgütsel sorumluluk üstlendiği belirtildi.

Kendisinin sürekli olarak cihat meydanlarında, ön saflardaki savaşçıların yakınında bulunan alim bir şahsiyet ve büyük bir savaşçı olduğu belirtilen açıklamada, asil hayatını mücadele, infak ve fedakarlık alanlarına adadığı ifade edildi.

Hizbullah ayrıca, İsrail'in Beyrut'un güney banliyösündeki Haret Hareyk bölgesine düzenlediği hava saldırısında Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'ın yanı sıra komutan Hacı Ali Keraki (Ebu el-Fadl) ve bir grup yoldaşının da şehit olduğunu duyurdu.

İslami Direniş, Hacı Ebu el-Fadl'ın mirasının İsrail'in 1982'de Güney Lübnan'ı işgal ettiği ilk günlere kadar uzandığını, İslami Direniş savaşçılarının komutasını üstlendiğini ve İsrail işgaline karşı verilen her savaşta önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Keraki’nin Direniş yoluna olan bağlılığı, 2000 yılında Güney Lübnan'ın kurtarılmasındaki tarihi rolüyle doruğa ulaştı. Cesareti ve liderliği, Hizbullah'ın İsrail saldırısına karşı dimdik durduğu Temmuz 2006'daki Lübnan zaferi sırasında bir kez daha parladı.

Ebu el-Fadl, 8 Ekim 2023'ten şehadetine kadar güney cephesinin komutasından, tüm eksenlerinin ve birimlerinin denetlenmesinden şahsen ve doğrudan sorumluydu.

İsrail işgali daha önce de Hacı Keraki'ye suikast girişiminde bulunmuş ancak Keraki'nin içinde bulunduğu bahanesiyle sivillerin yaşadığı bir binaya düzenlediği saldırıda büyük bir başarısızlığa uğramıştı.

Hizbullah o dönemde yaptığı açıklamada “Siyonist düşmanın kardeş Ali Keraki'nin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalandır [...] komutan hayatta ve iyi durumdadır ve güvenli bir yere nakledilmiştir” demişti.