İran Dışişleri Bakanı: Siyonist düşman akıbeti için endişelenmeli

img
İran Dışişleri Bakanı: Siyonist düşman akıbeti için endişelenmeli YDH

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırılarına karşı sert açıklamalarda bulunarak, İsrail’i gelecekteki sonuçlar konusunda uyardı.




YDH - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, yaptığı açıklamada, İsraillilerin Hizbullah’a yönelik saldırılar nedeniyle sevinmemeleri gerektiğini belirterek, bu durumun gelecekte doğuracağı sonuçlar konusunda 'endişe duymaları' gerektiğini söyledi.

“Siyonist düşman, Hizbullah’a yönelik saldırılara sevinmemeli, onu bekleyen akıbete dair endişelenmelidir,” diyen Arakçi, bu tür saldırıların yeni olmadığını vurguladı ve şunları ekledi: "Bu, Siyonist varlığın ilk kez bir Hizbullah komutanını öldürmesi değil."

Arakçi, açıklamasında ayrıca, 1992 yılında İsrail’in düzenlediği bir hava saldırısında şehit edilen Hizbullah Genel Sekreteri Abbas el-Musevi’nin ölümünün Hizbullah’ı nasıl güçlendirdiğine dikkat çekti.

Bakan, “Şehit Abbas el-Musevi’nin kanı, Hizbullah’ı daha da güçlendirdi. Bu süreçte Hizbullah büyüdü, halk nezdindeki konumunu derinleştirdi ve varlığını daha da genişletti,” diye ekledi.

Arakçi, ayrıca Hasan Nasrullah’ın oğlu Hadi Nasrullah’ın ölümüne de değindi: “Şehit Hadi Nasrullah’ın kanının direniş için yeni zaferler getireceğinden eminim.”