İsrail, Hudeyde'yi vurdu: 62 can kaybı

img
İsrail, Hudeyde'yi vurdu: 62 can kaybı YDH

Yemen'in Hudeyde kentine düzenlenen İsrail saldırısında can kaybı 62'ye yükselirken, Yemen silahlı kuvvetleri Siyonist rejime yönelik misilleme saldırıları gerçekleştirdi.




YDH - Yemen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Enis el-Asbahi, el-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail'in Yemen'in batısındaki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 62'ye yükseldiğini bildirdi.

El-Asbahi, "İsrail'in Hudeyde vilayetine yönelik saldırısında yaralananların çoğunun durumu ağır ve orta derecede," ifadelerini kullandı.

Habere göre, İsrail savaş uçakları pazar günü Yemen'e karşı acımasız bir saldırı başlatarak, ülkenin batısındaki Kızıldeniz liman kenti Hudeyde'yi hedef aldı.

Rejimin saldırısı, Ras İsa limanındaki petrol tanklarını ve Hudeyde'deki mevcut elektrik santralini hedef alırken, Hudeyde Uluslararası Havalimanı da vuruldu.

Sanaa'daki resmi bir kaynak, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, İsrail'in Hudeyde limanı ve elektrik santraline dönük saldırılarının Ensarullah'ın askeri operasyonlarını durdurmayacağını belirtti.

Diğer yandan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, rejimin Hudeyde'ye yönelik saldırısını kınayarak, bunun 'karşılıksız kalmayacağını' vurguladı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında "İsrail varlığının Yemen'deki sivil tesisleri hedef almaya devam etmesi, bu varlığın başarısızlığının ve hedef bankasına sahip olduğu yalanının bir göstergesidir," değerlendirmesini yaptı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, iki gün önce düzenlediği iki operasyonda, işgal altındaki Yafa bölgesinde Tel Aviv"de bulunan rejime ait askeri bir hedefi hipersonik Filistin-2 balistik füzesiyle hedef almıştı. İkinci operasyonda ise Yafa insansız hava aracıyla işgal altındaki Aşkelon bölgesinde hayati bir hedef imha edilmişti.