Hamas, İsrail güçlerini tuzağa düşürdü

img
Hamas, İsrail güçlerini tuzağa düşürdü YDH

Aksa Tufanı'nın 360. gününde, Gazze Şeridi'ndeki Filistin Direniş güçleri, İsrail işgal güçleriyle birçok cephede karşı karşıya gelmeye devam ederek işgalci güçlere önemli darbeler indirdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Hamas Direniş Hareketi'nin askeri kanadı Kassam Tugayları büyük kayıplar vermeye devam ederken İsrail işgal güçleri Gazze'nin Han Yunus kentinde pusuya düştü.

Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan el-Fukkari bölgesinde İsrail güçlerine karşı karmaşık bir pusu kurdu.

El Kassam tarafından açıklanan detaylara göre pusu, İsrail işgal güçleri arasında hem ölüm hem de yaralanmalarla sonuçlanan kayıplara neden oldu.

Tugaylar iki zırhlı personel taşıyıcıyı başarıyla imha etti ve bir Merkava tankı ile iki D9 askeri buldozeri patlayıcılar ve el-Yasin 105 anti-tank RPG'leri kullanarak hedef aldı.

Pusunun ardından el-Kassam, İsrail helikopterlerinin ölü ve yaralı askerleri savaş alanından tahliye etmek üzere iniş yaptığını gözlemledi.

El-Meyadin muhabirinin bildirdiğine göre daha sonra İsrail tankları el-Fukkari okulunun çevresini yoğun bir şekilde ateş altına alırken bir sis perdesi yayını başlattı.

''Son derece zor bir durum''

İsrail medyası durumu “son derece zor” olarak nitelendirirken, Han Yunus'taki çatışmalar sırasında İsrail askerleri arasında bir yakalama operasyonu girişimi ve yeni yaralanmalar olduğuna dair haberler geldi. 

Eş zamanlı olarak Filistin İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Netzarim koridorunda İsrail güçlerine karşı iki operasyon düzenlediğini duyurdu.

İlk operasyonda Tugaylar, el-Yasin 107 RPG ile bölgedeki Adalet Sarayı yakınlarındaki bir dizi İsrail askerini bombaladı. 

Ayrıca el-Yasin 107 roketleri ve ağır havan mermileriyle Netzarim'deki Ebu Ureyban bölgesi ve Türk hastanesi civarındaki İsrail komuta mevzilerini hedef aldılar.

Gazze'deki direniş güçleri İsrail işgal güçlerine karşı mücadelelerini sürdürürken, Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlangıcından bu yana İsrailli subay ve askerler arasında ölenlerin sayısı 715'e ulaştı ve bu ölümlerin 346'sı Gazze'nin kara işgalinin başlangıcından bu yana meydana geldi.

Bu rakamlar İsrail ordusu tarafından bildirilmekle birlikte, gerçek kayıpların daha az olduğuna inanılmaktadır. Gazze'deki direniş grupları, yaptıkları açıklamalar ve belgeledikleri görüntülerle, İsrailli kayıpların sayısının kamuoyuna açıklanandan çok daha fazla olduğunu ileri sürmektedir.

Merkezde ve Şerit'in güneyinde yoğun bombardıman

Son saldırı dalgasında, İsrail güçleri Gazze Şehri'nin merkezindeki belediye parkı yakınlarında bir grup sivili hedef aldı ve üç kişinin şehit olmasına ve birkaç kişinin de yaralanmasına neden oldu. 

Eş zamanlı olarak, Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki el-Zeytin mahallesinin doğu tarafına ağır topçu bombardımanı düzenlendi. 

Ayrıca, İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin merkezindeki saldırganlığı yoğunlaştırarak, kuzeydeki el-Nuseirat'taki elektrik şirketinin etrafına duman bombaları fırlattı.

İsrail işgali kuzey el-Nuseyrat'a hava saldırısı düzenledi, bunlardan biri el-Avda Hastanesine getirilen altı şehidin yanı sıra çok sayıda yaralı sivilin hayatına mal oldu.

Saldırı, Nuseyrat'ın kuzeyindeki Arz el-Müftü bölgesinde Mazhar ailesine ait bir evi hedef aldı.

Ayrı bir saldırıda, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezinde yer alan Deyr el-Belah'taki el-Adini ailesinin evini bombalaması sonucu Filistinli bir adam, karısı ve iki çocuğu öldü.

Ayrıca, İsrail topçusu, işgal güçlerinin araçlarından gelen ağır silah ateşi eşliğinde Gazze'nin merkezindeki el-Bureyc kampının kuzey bölgesini bombaladı. 

Güney Gazze Şeridi'nde, İsrail bombardımanı art arda altıncı gün Han Yunus yakınlarındaki el-Fakhari kasabasının doğusundaki el-Amur bölgesinde çiftçilerin arazilerini hedef aldı.

Bu, vatandaşların topraklarına ve mülklerine yönelik devam eden saldırının bir parçasıydı ve bölgedeki yıkımı ve yerinden edilmeyi yoğunlaştırdı.