İşgal ordusu, Lübnan'a kara harekatının başladığını duyurdu

img
İşgal ordusu, Lübnan'a kara harekatının başladığını duyurdu YDH

İsrail, Güney Lübnan'da bir kara harekâtı başlattığını iddia ederken, Hizbullah buna karşılık olarak sınır bölgesindeki İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.




YDH - İsrail ordusu, Güney Lübnan'da kara harekâtının başladığını duyurdu. Buna karşılık, direniş güçleri, İsrail birliklerini hedef alan nitelikli saldırılar gerçekleştiriyor.

Siyonist rejim ordusu, pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı, Lübnan'ın güneyinde bir kara harekâtının başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Harekâtın aşamaları onaylandı ve siyasi makamların kararına göre uygulanıyor," ifadesi yer aldı.

Ancak el-Meyadin televizyonu, İsrail medyasında yer alan sınıra yakın kara harekâtı haberlerinin doğru olmadığını bildirdi. Muhabir ayrıca, Lübnan ordusunun Litani Nehri'nin güneyindeki bölgede yeniden konuşlandığını ekledi.

Son iki saat içinde İsrail, Lübnan-Filistin sınırındaki birliklerini hedef alan İslami Direniş'in etkili saldırılarına maruz kaldı.

Detaylara göre, gece yarısından sonra direniş, Ştula yerleşiminin girişindeki bir İsrail askerini top atışlarıyla hedef aldı ve doğrudan isabet kaydetti.

Pazartesi gününün son yarım saatinde Direniş, el-Adeyse ve Kefr Kila kasabalarının karşısındaki meyve bahçelerinde konuşlanan İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldığını ve kayıplar verdirdiğini duyurdu.

Diğer yandan El-Meyadin'in işgal altındaki Filistin'deki muhabiri, Celile bölgesindeki Miskav Amir yerleşiminde sirenler çaldığını bildirirken, güneydeki muhabiri Hizbullah'ın söz konusu bölgeye ateş açtığını doğruladı.

İbranice yayın yapan Walla haber sitesi de (kapalı askeri bölge ilan edilen) Miskav Am'a roket atıldığını teyit etti.

Bunun yanı sıra İsrail gazetesi Maariv, gece yarısından sonraki 40 dakika içinde Lübnan'dan kuzeye 35 roket atıldığını bildirdi.

İsrail medyası ayrıca, Güney Lübnan'dan Meron'a doğru 10 roket atıldığını belirtti.

Direniş, 24 saat içinde 12 operasyon gerçekleştirdi

Pazartesi günü direniş güçleri, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail ordusunun ve yerleşim birimlerinin mevzilerine, üslerine ve konuşlanmalarına karşı bir dizi operasyon gerçekleştirdi.

Direniş operasyonları şu hedefleri içeriyordu: Sada bölgesinde bir İsrail piyade gücü, Beyt Sida'da işgal askerlerinin toplanma noktası, Zaura karakolu, bir dizi 'kirya' (İbranice'de köy), Hayfa'nın kuzeydoğusu, Naura üssü ve işgal altındaki Safed şehri.

Üsler ve şehirlerin yanı sıra Geşer Haziv, Saar, Kabri, Yiftah ve Kfar Giladi gibi yerleşim yerleri de hedef alındı. Kfar Giladi, ilk kez kullanılan Nur füzesi ile vuruldu.

Hizbullah, ayrıca gece saatlerinde Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Celile'de yer alan Meron bölgesini hedef alan roket yağmuru gerçekleştirdi.

Tel Aviv ve Şaron bölgesinde alarm sirenleri çaldı

Öte yandan Hizbıllah'ın operasyonları neticesinde İsrail'in kuzeyindeki düzinelerce kent ve kasabada, yaklaşan roket ateşine karşı uyarı sirenleri çalıyor.

Sirenler Tel Aviv, Kfar Saba ve Ra'anana gibi şehirlerde duyulabiliyor.

Times of Israel gazetesinin aktardığına göre lkenin merkezinde ve Şaron bölgesinde de çok sayıda patlama sesi duyuldu.