Yemen, İsrail'in derinliklerini vurdu

img
Yemen, İsrail'in derinliklerini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri İran'ın İsrail’e karşı yürüttüğü “Gerçek Vaat 2 Operasyonu”nu tebrik ederek, her türlü ortak askeri operasyona katılmaya hazır olduklarını bildirdi.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin füze gücünün üç adet “Kudüs-5” seyir füzesi kullanarak İsrail işgal varlığının derinliklerindeki askeri mevzileri vurduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını duyurdu.

Seri, İsrail işgal makamlarının son operasyonun sonuçları konusunda uyguladığı sansüre dikkat çekerek, bunun Filistin ve Lübnan halklarına destek ve direnişleriyle dayanışma amacıyla yapıldığını sözlerine ekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İran'ın İsrail işgal varlığına karşı gerçekleştirdiği Gerçek Vaat 2 Operasyonu'nu kutladı.

Yahya Seri, Filistin ve Lübnan halklarını desteklemek ve İsrail'in destek cephelerini hedef alan saldırılarına karşılık vermek üzere her türlü ortak askeri operasyona katılmaya hazır olduklarını bildirdi.

Sözcü, Amerika ve İngiltere'nin İsrail'e devam eden desteğinin bölgedeki ABD ve İngiliz çıkarlarını ateş altında bıraktığı uyarısında bulundu.

Tuğgeneral ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Gazze'ye yönelik saldırganlık sona erene, Gazze’ye uygulanan abluka kaldırılana ve Lübnan'a yönelik saldırganlık sona erene kadar İsrail ve onu destekleyenlere karşı askeri operasyonlarını genişletmekten çekinmeyeceğinin altını çizdi.

Bu son saldırı, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin deniz, füze ve İHA güçlerinin Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda üç askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıklamasından bir gün sonra geldi.