İsrail, BM Genel Sekreteri'ni 'istenmeyen kişi' ilan etti

img
İsrail, BM Genel Sekreteri'ni 'istenmeyen kişi' ilan etti YDH

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, BM Genel Sekreteri António Guterres'i İsrail'e girişini yasaklayarak 'istenmeyen kişi' ilan etti.




YDH - İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres'i 'istenmeyen kişi' ilan ederek ülkeye girişini yasakladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre Katz, açıklamasında "İran'ın saldırısını açık ve net bir şekilde kınayamayan hiç kimse İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor," ifadelerini kullandı.

Guterres'in görev sınırlarını aştığını iddia eden Katz, ayrıca BM Genel Sekreteri'ni, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınamamakla ve Hamas'ın 'terör örgütü' olarak tanınması konusunda yeterli desteği vermemekle suçladı:

"Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün amiral gemisi İran'ın teröristlerine, tecavüzcülerine ve katillerine destek veren bir Genel Sekreter, Birleşmiş Milletler tarihinde ömür boyu bir leke olarak hatırlanacaktır. İsrail, Antonio Guterres olsun ya da olmasın vatandaşlarını korumaya, statüsünü ve ulusal onurunu muhafaza etmeye devam edecektir"

Dışişleri Bakanı, "Neredeyse tüm dünya ülkelerinin yaptığı gibi İran'ın İsrail'e yönelik suç teşkil eden saldırısını kesin bir dille kınayamayan her kim olursa olsun İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyordur," dedi.

Katz, şöyle devam etti: "Bu, 7 Ekim'de Hamas katilleri tarafından işlenen katliam ve cinsel suçları henüz kınamayan ve onların terör örgütü ilan edilmesine yönelik kararlara öncülük etmeyen Genel Sekreterdir."