Yafa operasyonunun detayları ortaya çıkıyor

img
Yafa operasyonunun detayları ortaya çıkıyor YDH

Kassam Tugayları, önceki akşam Tel Aviv'de gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu üstlenerek iki direnişçinin kimliğini açıkladı ve İsrail'e karşı tehditlerini sürdürdü.




YDH - Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, Yafa operasyonunu üstlenerek operasyonu el-Halil kentinden Muhammed Raşid Misk ve Ahmed Abdülfettah el-Himoni adlı iki üyesinin gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklamada, "Bu operasyon, salı günü, çeşitli direniş cephelerinden gelen güvenlik alarmının doruk noktasında gerçekleşti ve İran'ın Vade-yi Sadık-2 Operasyonu kapsamında yaptığı büyük füze saldırısıyla aynı zamana denk geldi," ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, operasyonun nasıl gerçekleştirildiği de anlatıldı:

"İki militanımız işgal altındaki topraklarımıza sızmayı başardı, bir İsrail askerini bıçaklayarak silahını ele geçirdi. Ardından, biri tren istasyonunda olmak üzere Tel Aviv'in merkezinde iki farklı noktada saldırıyı gerçekleştirdi ve İsrailli sivilleri yakın mesafeden vurdu."

Kassam, İsrail'e yönelik tehditlerini sürdürerek, "Önümüzdeki günlerde Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinden gelen militanlarımızın eliyle daha fazla can kaybı yaşayacaksınız," vurgusunu yaptı.

Direniş örgütü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını soykırım olarak nitelendirirken, Aksa Tufanı savaşında yeni zaferler kazanmak için operasyonlar hazırladıklarını bildirdi.

Dün İsrail, Tel Aviv'in merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda 7 yerleşimcinin hayatını kaybettiğini ve 25'ten fazlasının da yaralandığını açıklamıştı. Ayrıca saldırganların Batı Şeria'dan geldiklerini belirtmişti.