Fransa’da Ermeniler harekete geçti
SAAF-Fransa’da Ermeni dernekleri “Ermeni Soykırımı”nın inkârını suç sayan yasa teklifinin
SAAF-Fransa’da Ermeni dernekleri “Ermeni Soykırımı”nın inkârını suç sayan yasa teklifinin Fransa senatosu tarafından onaylanması için harekete geçti.
Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Konseyi tarafından başlatılan kampanyaya Fransa’daki siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra Ermeni ve Musevi aydınlar da destek verdi.
Kampanyaya Fransa Cumhurbaşkanlığının favori adayı Nicolas Sarkozy adına katılan ermeni kökenli milletvekili Patrick Deveciyan, “Türkiye’yi inkârcılık yapmak ve böylelikle Fransa’yı tehdit etmeyle” suçladı.
Fransa’da ana muhalefette bulunan Sosyalist parti lideri ve aynı zamanda partinin Cumhurbaşkanı adayı Segolene Royal adına katılan François Hollande, hükümetin “Ermeni soykırımını inkar edenlere yönelik ceza öngören tasarı”nın yasama yılı sona ermeden gündeme oylamaya sunulması halinde bu yasaya destek vereceklerini açıkladı.
Hollande, “Ermeni soykırımı”nın Ankara tarafından tanınmasının bir AB üyeliği ön koşulu olması gerektiğini de savundu.
Ulusal meclisten geçen yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için senatonun da onayının alması gerekiyor.
İlgili Haberler
İngiltere’deki bir sivil toplum kuruluşu tarafından yayımlanan raporda…
01 Nisan 2011
Fransa’nın İsrailliler tarafından bir kontrol noktasında öldürülen Fil…
04 Mayıs 2010
Fransa yetkililerinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in Paris ziyare…
11 Aralık 2009
İngiliz Başbakanı Gordon Brown, İngiltere’nin Hizbullah’la Lübnan’daki…
07 Kasım 2009

