Irak saldırısında 2 İsrail askeri öldü

img
Irak saldırısında 2 İsrail askeri öldü YDH

İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse Irak menşeli bir insansız hava aracı (İHA) tarafından düzenlenen saldırıda iki İsrail askerinin öldüğü bildiriliyor.




YDH- i24News'a göre, İsrail ordusu, Cuma günü, her ikisi de 19 yaşında olan iki İsrail askeri olan Çavuş Daniel Aviv Haim Sofer ve Onbaşı Tal Dror'un trajik ölümlerini doğruladı. 

Ölümler, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üssü hedef alan Irak kaynaklı bir İHA saldırısı sayesinde meydana geldi.

İran destekli Irak İslami Direnişi saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Geçtiğimiz hafta da, Irak'tan fırlatılan bir insansız hava aracı Eylat limanını vurarak hasara yol açmıştı; İsrail medyası ölü ve yaralanma açıklaması bildirmedi.

İki ölümün yanı sıra olayda yaklaşık 24 asker daha yaralandı.

İsrail ordusu tarafından yürütülen soruşturmaya göre, saldırıda Irak'tan patlayıcı yüklü iki İHA fırlatıldı, bunlardan birinin hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddia edildi, ikincisi ise birkaç dakika sonra Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki ordu üssüne çarptı.

İlk İHA İsrail hava sahasına girdiğinde Golan'daki bazı yerleşim birimlerinde siren sesleri duyulmuştu ancak soruşturma ikinci İHA'nın zamanında tespit edilemediğini, bu nedenle uyarıların devreye girmediğini ve üsteki askerlerin sığınacak zaman bulamadıklarını iddia etmeyi sürdürdü.

Haaretz, İsrail ordusunun sirenlerin neden çalmadığını araştırmaya devam ettiğini bildirdi.

Aşkelon'dan gelen Çavuş Haim Sofer Golani Tugayı 13. Tabur'da iletişim subayı olarak eğitim görüyordu.

Tel Avivli Onbaşı Dror ise aynı taburda muhabere eri olarak görev yapıyordu.

Haberler, ölen iki askerin yanı sıra 13. Tabur'dan bir başka asker ve bir astsubayın da ağır yaralandığını ve acil bakım için derhal bir tıbbi tesise tahliye edildiğini gösteriyor.

İsrail medyasından gelen karışık haberler, insansız hava aracı saldırısı sırasında 24 kadar askerin de yaralanmış olabileceğini öne sürüyor.