ABD'li albay: Lübnan saldırısı ABD olmasaydı gerçekleşemezdi

img
ABD'li albay: Lübnan saldırısı ABD olmasaydı gerçekleşemezdi YDH

Eski ABD’li Albay Douglas Macgregor bir podcast röportajında İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının ABD'nin tam ve teknik desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini belirtti.




YDH- Eski üst düzey ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, askeri tarihçi ve emekli ABD Ordusu Albayı Douglas Macgregor, İsrail'in Lübnan'daki saldırısı ile ilgili olarak “anlaşılması gereken şey, biz olmasaydık bu hiç gerçekleşemezdi” dedi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında bugüne kadar 1.974 kişi hayatını kaybederken 9 bin 384 kişi de  yaralandı.

Emekli Albay Douglas Macgregor, Yargıç Andrew Napolitano ile yaptığı bir “podcast” röportajında, ABD'nin önemli ISR varlıkları, Hava Kuvvetleri ve ABD Donanması ile birlikte İsrail tarafından Lübnan'ın “işgaline” destek verdiğini ifade etti.

Macgregor, ABD'nin İsraillilerin kendi başlarına elde edemeyecekleri son derece hassas bilgileri toplama “kabiliyetine” atıfta bulundu.

Macgregor, Lübnan'da ya da başka yerlerde bu tür “başarılı operasyonlar” yapıldığında, “bunun hiçbir şekilde sadece İsrail'e özgü bir operasyon olmadığını” belirtti.

Emekli albay bunun “tehlikeli bir girişim” olmasına rağmen, İşgal Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bunu böyle görmediğini sözlerine ekledi.

Macgregor'a göre bunun nedeni Netanyahu'nun “düşmanlarına karşı acımasız bir imha savaşı yürütüyor” olması.

Ayrıca, Netanyahu'nun “düşmanlarının” kimler olduğunu çoktan açıklayarak, bunları “Gazze'deki insanlar, Batı Şeria'daki Araplar ve Litani Nehri’nin güneyindeki Araplar” ve “Suriye'deki çok kazançlı hedefler.” olarak belirtmesi.

Eski albay bunun “çok büyük bir savaş” olduğunu ve ABD'nin sadece “otomatik pilotta hareket ettiğini” belirtti.

Macgregor “Biz sadece o yöne doğru uçuyoruz... ona [İsrail’e] yardım ediyoruz. Bunu mümkün kılıyoruz. Onu zorluyoruz,” diyerek Amerikan halkına bu konularda danışılmadığını, çünkü “Washington'daki herkesin olanlardan oldukça memnun olduğunu” vurguladı.