Hazali: Nasrullah'ın şehadeti büyük zafer getirecek

img
Hazali: Nasrullah'ın şehadeti büyük zafer getirecek YDH

Şeyh Kays el-Hazali, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadetinin büyük bir zafere yol açacağını belirtti.




YDH - Irak Direniş Hareketi Asaib Ehl el-Hak Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Hizbullah'ın merhum lideri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadetinin "boşa gitmeyeceğini ve büyük bir zafere vesile olacağını" ifade etti.

El-Hazali, cuma günü Tahran'da düzenlenen anma törenine katılımı vesilesiyle el-Meyadin televizyonuna verdiği demeçte, "Başta Irak olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki tüm Direniş savaşçılarıyla birlikte, nihai zafer elde edilene dek Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız," dedi.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin şehit edilmesinin ardından bölgede yaşanan gelişmelere de değinen el-Hazali, bu olayın "şimdiden sonuçlarını göstermeye başladığını" belirtti.

Bu sonuçlardan birinin de Irak ve tüm bölgedeki Amerikan varlığının azalması olduğunun altını çizen el-Hazali, "Şehit Seyyid Nasrullah'ın kanının bedelinin İsrail'in ortadan kaldırılması olacağını" vurguladı.

Öte yandan, Irak'taki İslami Direniş'in, Filistin ve Lübnan halklarını desteklemek amacıyla, işgal altındaki Filistin toprakları ve Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki İsrail işgal güçlerini seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla giderek daha fazla hedef aldığı gözlemleniyor.

Dün akşam İsrail askeri yetkilileri, işgal altındaki Suriye Golan'ında bir insansız hava aracının mevzilerini vurması sonucu Golani Tugayı'ndan iki askerin hayatını kaybettiğini ve 24 askerin de yaralandığını itiraf etmişti.