İsrail saldırganlığını artırmaya hazırlanıyor

img
İsrail saldırganlığını artırmaya hazırlanıyor YDH

Tüm dünya, İsrail topraklarına şimdiye kadarki en büyük balistik füze saldırısının ardından ''Tel Aviv'in'' İran'a vereceği olası yanıtı yakından izliyor.




YDH- Yediot Ahronot'a göre, bölgeyi yakından tanıyan eski bir üst düzey ABD askeri kaynağı şöyle dedi:

“[İsrail'in] vurabileceği çok fazla şey var ve bunların hepsini büyük bir etkinlikle vurabilecek. İran onları durduramayacak,”

ABD Başkanı Joe Biden'ın karşı çıkmasına rağmen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İran'ın nükleer tesislerine yönelik olası askeri eylemlerine ilişkin spekülasyonlar devam ediyor.

İsrail basını, İsrail saldırılarının, herhangi bir operasyon sırasında İsrail savaş uçaklarını korumak için hava savunma üslerini ve insansız hava aracı tesislerini de kapsayabileceğini iletti.

İsrail askeri operasyonları, uçaklarını korumak için hava savunma ve insansız hava aracı tesislerinin yanı sıra enerji üretim tesislerini de hedef alabilir. 

Haberde ayrıca İsrail saldırılarının, İran'ın Mossad merkezini vurma girişimine karşılık olarak, genellikle askeri üslerde bulunan istihbarat merkezlerine uzanabileceği öne sürüldü. 

NBC'ye göre, ''İsrail Hava Kuvvetleri'nin gelişmiş teknolojisi, İran'ın nispeten sınırlı hava savunma sistemleriyle birleştiğinde İslam Cumhuriyeti'nde çok çeşitli noktalara saldırı düzenleyebilir.''

Potansiyel hedefler askeri üsler ve istihbarat tesislerinden petrol rafinerilerine ve hatta nükleer tesislere kadar uzanıyor. 

NBC'ye göre en olası hedefler, komuta merkezleri, füze fırlatma alanları ve İran'ın balistik füze programında yer alan kilit askeri figürler gibi İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısıyla bağlantılı olanlar.

NBC ayrıca İsrail'in ABD'nin istihbarat yardımından faydalanabileceğini, uydu görüntülerinden ve diğer kaynaklardan faydalanarak saldırı isabet oranını arttırabileceğini belirtti. 

NBC'nin geçtiği haberde, İsrail'in, İran'ın kesin misillemesini de göz önünde bulundurması gerektiği vurgulanıyor ki bu misillemenin bölgedeki ABD askeri üslerine saldırıları da içerebileceği teyit edildi.