Yemen, İsrail’i gün boyu hedef aldı

img
Yemen, İsrail’i gün boyu hedef aldı YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İsrail hedeflerine yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamayla, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, Filistin ve Lübnan'a destek amacıyla işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İsrail hedeflerine yönelik gerçekleştirilen bir dizi operasyon hakkında bilgi verdi.

Yahya Seri, ilk operasyonda, işgal altındaki Yafa (Tel Aviv) bölgesinde İsrail’e ait iki askeri noktanın hedef alındığını söyledi.

Birinci saldırıda “Filistin-2” türü bir füze kullanıldığı ve füzenin hedefine ulaştığı bildirildi.

İkinci saldırınınsa “Zülfikar” füzesi ile gerçekleştirildiği ve operasyonun başarıyla sonuçlandığı belirtildi.

Yahya Seri ayrıca, bugün erken saatlerde, Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı hava kuvvetleri tarafından, işgal altındaki Filistin’in Yafa (Tel Aviv) ve güneyindeki Um el-Raşraş (Eliat) bölgesinde birkaç hedefe “Yafa” ve “Samed-4” türü insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bu insansız hava araçlarından birkaçının da hedeflerine başarıyla ulaştığı bilgisi verildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu vesileyle Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki tüm Filistin direniş gruplarındaki kahraman mücahitleri ve aynı zamanda Lübnan İslami Direnişi'ndeki mücahit kardeşlerimizi selamlıyor. Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail düşmanına karşı daha fazla askeri operasyon gerçekleştirmeye ve Gazze Şeridi üzerindeki kuşatmanın kaldırılması ile Lübnan’a yönelik saldırıların durdurulması için deniz ablukasını sürdürmeye kararlıdır.”