Hamas'tan rejimin Ofer Cezaevi'ndeki işkence uygulamalarına kınama

img
Hamas'tan rejimin Ofer Cezaevi'ndeki işkence uygulamalarına kınama YDH

Hamas, İsrail'in Ofer Cezaevi'ndeki Filistinli tutsaklara yönelik uygulamalarını savaş suçu olarak nitelendirdi ve işgal güçlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı.




YDH - Hamas, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir'in gözetimi ve doğrudan emirleri altında Ofer Cezaevi'ndeki Filistinli tutsaklara yönelik saldırı ve istismarı belgeleyen çarpıcı görüntülerin yayınlanmasının, "bu Nazi zihniyetli işgalcinin gerçek suçlu yüzünü ortaya koyduğunu" belirtti.

Direniş örgütü, mahkumlara uygulanan baskı, istismar, mahrumiyet, tıbbi ihmal ve hatta şehit ilan edilmelerinin savaş suçu olduğunu vurgulayarak, bu uygulamaların savaş esirleriyle ilgili tüm uluslararası norm ve yasaları açıkça ihlal ettiğini ifade etti.

Hamas, yaptığı açıklamada "Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümüne denk gelen bu görüntülerin yayınlanmasını, işgalin başarısızlığını, yerle bir olan itibarını ve yiğit direnişimiz karşısında uğradığı aşağılanma ve yenilgiyi örtbas etmeye yönelik nafile bir çaba" olarak değerlendirdi.

Hareket, işgal altındaki Batı Şeria halkını mahkumlara destek eylemlerini artırmaya ve onları desteklemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çağırdı.

Daha önce 7 Ekim'den sonra işgal hapishanelerinde ve gözaltı merkezlerinde 40 mahkûm ve tutsağın şehit edildiği açıklanmış, işgal güçlerinin, hapishanelerinde ve gözaltı merkezlerinde mahkumları ve tutukluları hedef almaktan asla vazgeçmediği vurgulanmıştı.



Makaleler

Güncel