Suudi rejimi, İsrail karşıtı paylaşım yapan Iraklı subayı gözaltına aldı

img
Suudi rejimi, İsrail karşıtı paylaşım yapan Iraklı subayı gözaltına aldı YDH

Suudi Arabistan'da umre ziyareti sırasında Gazze ve Hizbullah lehine sosyal medya paylaşımı yapan Iraklı Yarbay Ömer Nizar gözaltına alındı. Subayın akıbeti belirsizliğini koruyor.




YDH - Suudi makamları, Irak Hızlı Müdahale Güçleri'nde görevli Yarbay Ömer Nizar'ı, Mekke'de umre ziyareti sırasında İsrail karşıtı paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

The New Arab'ın haberine göre Nizar, sosyal medyada Gazze'deki Filistinliler ve Lübnan'daki Hizbullah'ın zaferi için dua ettiği bir video paylaştıktan sonra gözaltına alındı.

Yerel kaynaklara göre, Nizar'ın gözaltına alınmasının bu videonun neden olduğu düşünülüyor. Söz konusu video kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Yarbay'ın avukatı, Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, müvekkilinin Suudi Devlet Güvenlik Teşkilatına sevk edildiğini ve durumuna ilişkin henüz bir netlik bulunmadığını bildirdi.

Suudi Arabistan yönetimi, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana İsrail'e yönelik eleştirilere izin vermiyor.



Makaleler

Güncel