İsrail polisinden “çaresizlik” itirafı

img
İsrail polisinden “çaresizlik” itirafı YDH

Hadera'da bir Filistinlinin gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda altı İsrailli yerleşimcinin yaralandığı ve bunlardan beşinin durumunun kritik olduğu bildirildi.




YDH- İsrail medyasının bildirdiğine göre, bugün Hadera'da bir Filistinli tarafından gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde altı İsrailli yerleşimci yaralandı.

İsrail medyası, Hadera'daki bıçaklama olayının ardından Şin Bet görevlilerinin olay yerine çağrıldığını ve ilk yardım teşkilatı Kızıl Davut Yıldızı'nın ciddi yaralanmalar olduğunu bildirdiğini aktardı.

El-Meyadin'in işgal altındaki Filistin'deki ofisinin müdürü, bıçaklama operasyonunun Hadera'daki üç bölgede gerçekleştirildiğini ve bazılarının durumu kritik olan altı kişinin yaralanmasıyla sonuçlandığını belirtti.

Hayfa-Tel Aviv arasındaki Hadera şehri, Batı Şeria'nın kuzeybatısına da 12 km mesafede.

Yeni polis şefi Daniel Levy, Hadera'da bugün meydana gelen bıçaklama olayının ardından yaptığı açıklamada, polisin şu anda yasadışı İsrailli yerleşimcilere yönelik yeni operasyonları yeterince önleyemediğini belirtti.

"İsrail Polisi'nin, anladığınız gibi, bu günlerde sınırlarını zorladığını vurgulamak istiyorum" diyen Levy şöyle devam etti: ”Kalbim yaralılarla birlikte, ancak görünen o ki, bu dönemde bununla yüzleşmemiz gerekecek ve güçlü olmamız gerekiyor.”

İsrail medyası Hadera’daki bıçaklı eylemin failinin yakalandığını duyururken, Israel Hayom gazetesi, saldırganın 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki Ummu’l-Fehm’de ikamet eden 36 yaşındaki Ahmed Cebbarin olduğunu belirtti.

Bugünkü operasyon, 6 Ekim'de işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Birüssebi'de düzenlenen silahlı operasyonda bir İsrail işgal askerinin öldürülmesi ve 13 kişinin yaralanmasının ardından geldi.

Hamas işgale karşı daha fazla saldırı çağrısında bulunarak operasyonları selamladı

Öte yandan Hamas tarafından yapılan açıklamada, yasadışı yerleşimcilere yönelik son operasyon selamlanarak, operasyonun işgalin Gazze ve Batı Şeria'da devam eden suçlarının cezasız kalmayacağına dair güçlü bir mesaj gönderdiği vurgulandı.

Açıklamada “düşman topraklarının derinliklerinde devam eden saldırılarıyla direniş ruhunun ateşlenmeye devam edeceği” belirtildi.

Operasyonun, işgal saldırganlığının “sadece kendisine korku ve acı vereceğini” gösterdiğini söyleyen Hamas söz konusu eylemin ayrıca, Filistin halkına yönelik katliamların “artan bir kararlılık, meydan okuma ve direnişle karşılanacağını” teyit ettiğini bildirdi.

Hareket, Aksa Tufanı'ndan bir yıl sonra, bu hedefli operasyonların devam eden ve yoğunlaşan doğasının, direnişin işgale etkili bir şekilde karşı koyma ve Filistin davasını baltalama çabalarını engelleme yeteneğini gösterdiğini vurguladı.

Açıklama şu çağrıyla sonlandırıldı: “İşgale karşı daha yoğun grevler yapılması ve saldırganlık sona erene ve işgal dağıtılana kadar mevcut her türlü araç ve vasıtayı kullanarak tüm cephelerde çatışmaların seferber edilmesi çağrısında bulunuyoruz.