İsrail, Suriye'de birçok bölgeye saldırı düzenledi

img
İsrail, Suriye'de birçok bölgeye saldırı düzenledi YDH

İsrail savaş uçakları Suriye'nin Şam, Hama, Humus ve Dera kentlerine eş zamanlı hava saldırıları düzenledi.




YDH- İran Press’in bildirdiğine göre, Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının perşembe günü gece saatlerinde Suriye'ye saldırı düzenlediğini ve Humus ve Hama'daki bölgeleri vurduğunu açıkladı.

Bakanlık, saldırıların Humus kırsalındaki Hisya sanayi bölgesinde bir araba montaj fabrikasını ve Hama'da bir Suriye askeri tesisini hedef aldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, ilk belirlemelere göre saldırının sadece maddi kayıplara yol açtığı bildirildi.

Bu arada el-Meyadin'in bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Şam kırsalındaki el-Kisve bölgesinde yer alan Tal el-Menea'da Irak'tan Suriye ve Lübnan'a gönderilen insani yardımların bulunduğu bir merkezi hedef aldı.

İran Press, 4 kişinin yaralandığını ve Irak'tan gönderilen insani yardım ve gıda malzemeleri yüklü birkaç aracın İsrail saldırısı nedeniyle Hisya sanayi bölgesindeki “Saba” otomobil fabrikasında alev aldığını belirtti.

Bu arada, görgü tanıklarının ifadesine göre Dera'da da çok sayıda şiddetli patlama sesi duyuldu.

İsrail saldırganlığı nedeniyle Irak'tan gönderilen insani yardım ve gıda malzemeleri yüklü çok sayıda aracın Hassia sanayi bölgesindeki "Saba" otomobil fabrikasında alev aldığı, 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, salı günü İsrail'in Şam'ın Mezze mahallesinde bir konutu hedef alan hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yedi sivil hayatını kaybetti.

Daha sonra açıklanan iki ölü ile birlikte ölü sayısı 9'a yükselirken, 14 kişinin de yaralandığı bildirildi.

“İsrail düşmanı, Şam'ın yoğun nüfuslu Mezze mahallesindeki bir konut ve ticari binayı hedef alan bir hava saldırısı düzenledi ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yedi sivili öldürdü” diyen Bakanlık, saldırının işgal altındaki Suriye Golan'ı yönünden üç füze kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Suriye'deki İran Büyükelçiliği bir kısım iddiaların aksine, ölü ya da yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığını bildirdi.