İran, İsrail hava savunmasını nasıl etksizleştirdi?

img
İran, İsrail hava savunmasını nasıl etksizleştirdi? YDH

İran devlet televizyonu, 1 Ekim’de İsrail’e yapılan Sadık Vaat-2 Operasyonuyla ilgili daha önce hiç değinilmeyen ayrıntıları açıkladı.




YDH- İran devlet televizyonu, 1 Ekim’de Sadık Vaat-2 operasyonunda İsrail hava savunma sisteminin nasıl devre dışı bırakıldığına dair daha önce hiç değinilmeyen ve bilinmeyen ayrıntılara yer verdi. 

Bir video eşliğinde verilen haberde şu ifadelere yer verildi:

“Şaşkınlık, panik… Sadık Vaat-2 operasyonu öncesine kadar dünyanın en ileri hava savunma sistemi olduğu iddia ediliyordu.

Burada Demir Kubbe füzeleri, yanlışlıkla Davut’un Sapanı adlı hava savunma sisteminin aptallaşmış füzelerini vuruyor.

O sırada Tel Aviv semalarına saldırı oluyor. Devrim Muhafızlarının balistik füzeleri Siyonist rejimin Arrow hava savunma sistemini rahatça geçiyor. 

Arrow füzeleri, intihar edip ortadan kalkıyor ve Devrim Muhafızlarının balistik füzeleri hedeflerine ulaşıyor.

İran’ın bu füze operasyonu süreci belirlenen hedeflerini bu şekilde vurması belki daha önceki bir operasyonla ilgilidir.

İşgal altındaki topraklarda sakin bir gece… Siren sesleri de gelmiyor. Ansızın Tel Aviv’de bir hedef yok ediliyor.

Bu, dışarı sızabilen tek görüntü ve hackerler tarafından ele geçirildi.

Bu radarın yok edilmesinden sonra Siyonist rejimin hava savunma sistemi aptallaşıyor. Atılan füzeleri karşılama gecikiyor ve İran’ın balistik füzeleri birer birer hedeflerine ulaşıyor.

Bu, yok edilen X Band radarı. 

Bunun Nevatim yakınlarında olması gerekiyordu. Orada bunun bir maketi vardı, radar Tel Aviv’de bir parka nakledilmişti. Normalleşmek için götürülmüştü.

Hem radarın kendisi hem de maketi imha edildi. Siyonistlerin 500 milyon doları, İran tarafından yok edildi.

Böylece Sadık Vaat-2 operasyonun hedeflerinden biri olan Nevatim vuruldu. 

En büyük füze operasyonlardan birinin hedefi olarak ağır bir hasar gören Siyonist rejim, cevap vereceğini söyledi.”

Haberde Netanyahu’nun İran’ı tehdit eden açıklamalarının ardından İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’nin açıklamasına yer veriliyor. 

İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri şöyle diyor: 

“Eğer Siyonist rejim eğer bir delilik yaparsa ve Amerika ile Avrupa tarafından kontrol edilmez de bu cinayetlerine devam ederse yahut İran’ın egemenliğine ya da toprak bütünlüğüne yönelik bir eylem yaparsa, onların tüm altyapıları vurulacaktır.”

Haber daha sonra şöyle devam ediyor:

“Tam üç yıl önce İran’ın muhtemel cevaplarından birinin egzersizi yapılmıştı. Burası, Siyonist rejimin kitle imha silahları yapım tesislerinin simülasyonu. 

Füzeler, sesten 9 kat hızlı şekilde hedeflerine isabet etti.

Siyonist rejimin stratejik radarlarının Sadık Vaat-2 operasyonunda imha edildiği dikkate alındığında, İsrail’in karşılık vermesi halinde İran, Siyonist rejimin tüm tesislerini çok rahat bir şekilde füze yağmuruna tutacaktır.”