Hizbullah, İsrail’i vurmaya devam ediyor

img
Hizbullah, İsrail’i vurmaya devam ediyor YDH

Hizbullah, operasyonlarının bir parçası olarak bugün bir kez daha sınır hattındaki İsrail askeri noktalarını ve yerleşim yerlerini topa tuttu.




YDH- İsrail basınında yer alan haberlere göre Hizbullah, bu akşam Hayfa'nın kuzeyine ve Batı Celile'ye onlarca roketle ağır bombardıman başlattı.

Direniş medyası da saldırılarda tam isabet sağlandığını bildirdi.

Lübnan İslami Direnişi, Beyrut ve Kudüs saatiyle 17:30'da fırlattığı büyük bir roketle işgal altındaki Hayfa kentinin kuzeyindeki “Zevulun” bölgesinde toplanan işgal askerlerini hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah Askeri Medyası’na göre bu, Hizbullah'ın Zevulun'u hedef aldığı ikinci operasyon. Hizbullah sabah saatlerinde buradaki işgal askerlerinin toplanma alanlarını roket mermisiyle hedef almışı.

Direniş saat 17:45'te de işgal altındaki Safed şehrini büyük bir roket salvosuyla bombaladı.

Daha önce, saat 17:00'de kuzey yerleşimlerinde işgale karşı 3 eş zamanlı operasyon başlattı ve bunlardan biri Kiryat Şmona'nın batısında İsrail askerlerinin bir araya gelmesini hedef aldı.

Diğer iki operasyonda ise Hizbullah işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgal güçlerinin toplandığı iki noktayı roket mermileriyle hedef aldı. Bunlardan ilki Kefr Giladi'de, ikincisi ise Kefr Yuval’da gerçekleşti.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyini de hedef alan Hizbullah, Suriye'nin İsrail işgali altındaki Golan bölgesine roketler fırlattı ve “Katsafiya” kışlasındaki 7. Zırhlı Tugay karargâhında toplanan işgal güçlerini bir roket mermisiyle hedef aldı.

Ayrıca sabah saat 5:00'te, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki "Raviya" kışlasının batısındaki işgal askerlerini bir başka roket salvosuyla hedef aldı.

Ayrıca, “Şumera” yerleşiminde İsrail güçlerinin bir grubunu ve Ras al-Nekura'daki işgal yoğunluğunu iki roketle hedef aldı.

Hizbullah, güney köylerine sızmaya çalışan işgal güçleriyle çatışmaya devam ettiği Lübnan-Filistin sınırında, Yarun'un güneyinde işgal askerlerinin toplandığı bir yeri roket mermisiyle, Blida'nın eteklerinde bir diğerini roket mermisiyle ve Rumeyş'in karşısındaki Tel Şaar'da üçüncü bir yeri roket mermisiyle hedef aldı.

Ayrıca, Margaliyut'taki bir toplantıyı top mermileriyle hedef alarak tam isabet sağladı.

Yaralılar işgal altındaki Hayfa'daki Rambam'a tahliye edildi

İşgal ordusu yaklaşık sirenlerin devreye girmesinin ardından dakikalar içinde Lübnan'dan yaklaşık 80 roket fırlatıldığını duyurdu.

İsrail medyası Hizbullah bombardımanı sonucunda 4 kişinin yaralandığını bildirirken, işgal altındaki Akka'nın doğusundaki Ahyud'da bir binanın hasar gördüğünü doğruladı.

İki İsrail askeri helikopteri çatışmalarda yaralananları İsrail “Rambam” hastanesine tahliye ederken, kent ve çevresinde sirenler çalmaya devam etti.

Ayrıca, Safed'e doğru 20 roket atıldığı gözlendi ve bu sırada defalarca siren sesleri duyuldu.

Lübnan İslami Direnişi tarafından atılan roketlerin düştüğü Kiryat Şmona'da da siren sesleri duyuldu.

Hayfa, Safed ve Kiryat Şmona'nın yanı sıra Saknin, Şefa Amr ve Kefr Mende'de da sirenler devreye sokuldu.

Ayrıca işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Afula kenti yakınlarındaki Tel Edaşim ve Eksel'de, Celile Parmağı'ndaki Miskaf Am, Metulla, Menara ve Margaliyut''ta ve Yukarı Celile'deki Hula Ovası'nda insansız hava araçlarının (İHA) sızmasından endişe edildi.

Batı Celile'de Şumera, Ras ul-Nekura, Şlomi, Netua, Alkuş, Ştula, Avivim ve Yerun'da sirenler çaldı.

Hizbullah, günün ilk operasyonunu Hayfa’daki Kiryat Elazar bölgesinde gerçekleştirdi. Direniş güçlerinin, yerel saatle 08.30'da bölgedeki İsrail Hava Savunma Komuta Üssü'ne bir dizi insansız hava aracıyla saldırı düzenlediği bildirildi.

Hizbullah yaptığı açıklamada, yerel saatle 09.30’da Yiftah Kışlası ve çevresinde toplanan İsrail işgal askerlerini roketlerle bombaladığını duyurdu.

Hizbullah’ın askeri medya birimi, yerel saatle 10.50’de düzenlenen operasyonda ise Kfar Solid yerleşim yerindeki İsrail askeri toplanma alanının büyük bir roket saldırısıyla hedef alındığını açıkladı.

İslami direniş güçlerinin bu saldırılardan yaklaşık bir saat önce ise Abad mevkiinde bir vinç üzerinde bulunan teknik ekipmanı güdümlü füzeyle vurduğu bildirildi.