Patlayıcı fabrikasını vuran Hizbullah’tan nitelikli operasyonlar

img
Patlayıcı fabrikasını vuran Hizbullah’tan nitelikli operasyonlar YDH

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki işgal mevzilerine ve üslerine karşı bir dizi nitelikli askeri operasyon gerçekleştiren Hizbullah, işgal araçlarının güneydeki köylere doğru karadan ilerleme girişimlerini de püskürttü.




YDH- Hizbullah bugün, Lübnan-Filistin sınırındaki İsrail işgal mevzilerine karşı bir dizi nitelikli askeri operasyon gerçekleştirdi. Güney köylerine karadan girmeye çalışan İşgal ordusu araçlarına ön cepheden karşı koyarak içeri girmelerine engel oldu.

Günün ilk operasyonunda, saat 01:00'de, direniş savaşçıları “el-Cerdah” bölgesinde toplanan İsrail işgal askerlerini bir roket mermisiyle hedef aldı. 

Yarım saat sonra, işgal altındaki Suriye Golan'ında bulunan “Huma” üssünü bir roket salvosuyla hedef aldı. 

Saat 02:10'da “Zarit” kışlasında toplanan işgal askerlerini roket mermisiyle hedef aldı. 

Ardından, saat 3:45'te “Mielya”daki işgal karakolunu roket mermisiyle hedef aldı. 

İsrail ordusuna ait bir buldozer “Ramiya” mevzisinin çevresinden kasabaya doğru ilerlemeye çalışırken, saat 03:50'de direnişçi mücahitler tarafından güdümlü bir füzeyle hedef alınarak doğrudan vuruldu.

Sabah saat 04:15'te direniş “Kirbet Zarit”teki bir İsrail piyade birliğini topçu mermileriyle hedef aldı ve doğrudan vurdu. 

Sabahın erken saatlerinde, saat 06:00'da Hayfa'nın güneyindeki “7200” üssünü hedef alan direniş, patlayıcı fabrikasını bir dizi nitelikli füzeyle vurdu.