Cibaliya işgalcilerin mezarı oldu

img
Cibaliya işgalcilerin mezarı oldu YDH

Filistin Direnişi, Cibaliya'da 15 askerden oluşan bir İsrail birliğini hedef aldı ve İsrail tanklarını pusuya düşürdü.




YDH- Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişi bugün İsrail işgal güçlerine karşı, piyade güçlerini hedef almaktan tankları imha etmeye kadar uzanan nitelikli operasyonlar gerçekleştirdi.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları bugün yaptığı açıklamada, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının batısındaki iletişim kavşağı yakınlarında bir eve baskın düzenlemeye çalışan 15 askerden oluşan bir İsrail piyadesinin bulunduğu yere patlayıcı yerleştirerek onları öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu.

Üç ayrı açıklamada, Gazze Şehri'nin kuzeyindeki et-Tevam bölgesinde bir Merkava tankının ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze Şehri'nin kuzeybatısında yer alan el-Hazandar istasyonu yakınlarında bir İsrail ZPT'sinin Yasin 105 füzesi ile hedef alındığını doğruladı.

Savaşçılarının iki Merkava tankını ve bir D9 buldozerini hedef aldığını duyurdu Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki Al-Janina mahallesinde “Al-Yasin 105” mermileriyle, mücahitlerinin yaralıları tahliye etmek için helikopteri izlediğini belirtti.

Grup, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan el-Cenin mahallesinde iki Merkava tankını ve bir D9 buldozerini Yasin 105 roketleriyle hedef aldığını belirtti.

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Safatavi bölgesinde bir İsrail askeri aracının yüksek patlayıcılı bir varil bombasıyla (Sakib) patlatıldığını doğruladı.

Aksa Şehitleri Tugayları ise Gazze Şehri'nin kuzeybatısındaki el-Kazander istasyonu yakınlarında işgal askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu normal kalibreli havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları ayrıca, Şehit Abdülkadir el-Hüseyni Tugayları ile birlikte savaşçılarının Cebaliye kampının doğusundaki Sivil İdare’nin komuta ve kontrol merkezini “107” güdümlü füze ile hedef aldığı görüntüleri yayınladı.

Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri Sözcüsü Ebu Halid ise “güçlerimiz Cibaliya kenti ve kampı ekseninde işgal güçleriyle sıfır mesafeli çatışmalara girmeye devam ediyor ve ilerlemelerini engellemeyi ve araçlarına ağır kayıplar verdirmeyi başarıyor” dedi.

İşgalcilerin “Cibaliya'daki çatışmalarda” açıkladığı kayıpların gerçeği yansıtmadığını ve ölü ve yaralılarının gerçek sayısını ortaya koymadığını vurguladı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’ne bağlı topçu birliğinin Nasır Selahaddin Tugayları savaşçılarıyla birlikte Cibaliya kampının batısındaki Felluce Mezarlığı civarındaki işgal hareketlerine ağır kalibreli havan mermileriyle saldırdığını ve hasar verdiğini sözlerine ekledi.

Şehit Ömer el-Kasım güçlerine bağlı topçu birliğinin Kudüs Tugayları ve Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları savaşçılarıyla birlikte Cibaliya kampının doğusundaki Sivil İdare civarındaki işgal güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef almaya devam ettiğini, yakın keşif noktalarının mermilerin hedeflerini tam olarak vurduğunu doğruladığını belirtti.