İsrail'in kayıpları artıyor

img
İsrail'in kayıpları artıyor YDH

Hizbullah, İsrail'in Lübnan sınırına yönelik sızma girişimlerini püskürttüğünü ve düşman kuvvetlerine karşı çeşitli saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Sınır çatışmalarında İsrail askerlerinin yaralandığı, ayrıca Hizbullah’ın güney Lübnan’da topçu ve füze saldırıları düzenlediği bildirildi.




YDH - Hizbullah, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarından Lübnan'ın güneyine yönelik sızma girişimlerini başarılı bir şekilde püskürttüğünü bildirdi.

Detaylara göre, pazar günü Beyrut yerel saatiyle 13:15'te bir İsrail piyade birliği, Lübnan’ın güneyindeki el-Kuza kasabasına sızmaya çalıştı. Bu girişim, direniş mücahitleri tarafından makineli tüfeklerle engellendi.

Hizbullah, Blida kasabasında İsrail güçleriyle yakın mesafeden çatışmaya giren mücahitlerinin düşman askerlerini öldürdüğünü ve yaraladığını belirtti. Aynı zamanda, Blida’daki Kenan Tepesi'ne yönelik başka bir sızma girişiminin de makineli tüfeklerle püskürtüldüğü ve İsrail güçlerinin kayıp verdiği aktarıldı.

Bir diğer açıklamada direniş, saat 9:30’da Hayfa'nın güneyindeki Tirat el-Karmel üssüne "nitelikli bir füze" fırlattığını duyurdu. Hizbullah, Lübnan’ı ve halkını savunmaya kararlı olduğunu ve İsrail’in saldırgan tutumuna karşı üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurguladı.

Aynı gün, saat 10:10'da Marun er-Ras kasabasındaki İsrail güçleri, Hizbullah’ın topçu atışlarıyla hedef alındı.

İşgal askerleri ve yerleşimler hedefte

Sabahın erken saatlerinde, Hizbullah mücahitleri, İsrail'in Şomera yerleşiminde toplanan düşman kuvvetlerine bir roket saldırısı düzenledi. Benzer bir saldırı, Halet Varda'da bir araya gelen İsrail askerlerine de gerçekleştirildi.

Hizbullah, aynı günün şafak vaktinde işgal altındaki Lübnan’ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Zabdin kışlasında toplanan İsrail askerlerini roketle hedef aldı. Saat 05:45’te Zar’it kışlasına yapılan bir başka saldırıda Burkan füzesi kullanıldı ve hedef doğrudan vuruldu.

Öğleden sonra, Hizbullah savaşçıları, Ramiye kasabasındaki Tel el-Mudaver bölgesine sızmaya çalışan bir grup İsrail askerine karşı patlayıcı yerleştirerek askerleri öldürdü ve yaraladı. Saat 03:15’te ise Tel Şaar’daki bir grup İsrail askeri, topçu atışlarıyla hedef alındı.

Hizbullah, Ramiye yakınlarında zırhlı bir aracı güdümlü füze ile vurdu ve mürettebatı yaraladı. Aynı bölgede toplanan İsrail askerlerine yönelik bir diğer güdümlü füze saldırısı da başarılı oldu.

Hizbullah’ın açıklamalarına göre, el-Menara yerleşiminde toplanan İsrail askerleri roket mermisiyle vurulurken, Mailya'daki bir düşman karakolu da şafak vakti (00:15) roketle hedef alındı.

Ayrıca, işgal altındaki Hayfa’nın güneyindeki 7200 üssünde bulunan bir patlayıcı madde fabrikası, Hizbullah tarafından cuma günü “nitelikli füzelerle” vuruldu. Tel Aviv’in dış mahallelerine yönelik insansız hava aracı saldırıları da Hizbullah’ın operasyonlarının bir parçası olarak açıklandı.

Rejimin kayıpları artıyor

New York Times’ın haberine göre, İsrail’in geniş çaplı askeri operasyonları, Hizbullah’ın sınır ötesi roket ateşini durdurmakta başarısız oldu. İsrail merkezli Walla internet sitesine göre de Lübnan cephesinde yaralanan İsrail askeri sayısı 25’e yükseldi.

İsrail medyası, Lübnan sınırındaki hastanelerin yaralı askerleri kabul etmeye devam ettiğini bildiriyor. Kanal 12, Nehariye'deki Galilee Tıp Merkezi’nin pazar sabahı erken saatlerde, Lübnan'daki çatışmalarda yaralanan 17 askeri kabul ettiğini duyurdu.