İsrail gazetelerinden ortak manşet: Felaket!

img
İsrail gazetelerinden ortak manşet: Felaket! YDH

İsrail işgal ordusundaki eski bir istihbarat yetkilisi, Hizbullah’ın Hayfa’nın güneyindeki Golani Tugayı’nı vurmasının ardından, İsrail’i uzun sürecek "kanlı ve acılı bir yıpratma savaşının" beklediğini söyledi.




YDH- İsrail işgal ordusunun İstihbarat Dairesi eski başkanı Yedek Tümgeneral Yisrael Ziv, İsrail radyosuna verdiği demeçte, Hizbullah’ın işgal altındaki Hayfa’nın güneyindeki Golani Tugayı’nın kampını insansız hava aracıyla vurarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.  Ziv, bu nedenle kapasitesinin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Hizbullah tarafından gerçekleştirilen saldırıda Golani tugayından 70 İsrailli askerin öldüğü ve yaralandığını hatırlatan İsrailli istihbarat yetkilisi, işgal güçlerinin kayıplarını gizlediğine dikkat çekti.

Ziv, İsrail radyosu 103 FM’e verdiği demeçte “Hizbullah aldığı darbelere rağmen toparlanmayı başardı” dedi. Ayrıca, Hizbullah’ın bugün İsrail’i uzun süredir kanlı ve acılı bir yıpratma savaşına sürüklediğini ve bunun, onun için büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

İsrail ordusunun, esas olarak Gazze’de ve kuzey cephesinde Lübnan ile olmak üzere birçok cephede savaştığına dikkat çeken İsrailli eski istihbarat yetkilisi, bu durumun savaşın sonucunu belirlemesini zorlaştırdığını ifade etti.

Zivi İsrailli yerleşimcilerin kuzeye dönüşüyle ilgili olaraksa şunları söyledi: “Yaşananlar ışığında, hükümetin yerleşimcilerin kuzeye dönüşleri konusunda daha kesin bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Yakın gelecekte dönüşleri mümkün görmüyorum.”

Öte yandan İsrail Walla internet sitesi yayınladığı bir haberde şu ifadelere yer verdi: "Bize Hizbullah'ın yenildiği ve çöktüğü söylendi, ancak dün gece ölümcül olabileceğini kanıtladı. Hayfa, Kiryat Şmona'ya dönüştü ve Hizbullah Pazar günü hala ölümcül operasyonlar gerçekleştirebileceğini kanıtladı."

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi ise askeri üssü vuran ve çok sayıda can kaybına yol açan Hizbullah İHA’sının sadece özel bir İHA türü olmadığını, aynı zamanda Hizbullah’ın karışık bir roket yaylım ateşi yaparak tespit teknolojilerini de devre dışı bırakabildiğini belirtti.

Ayrıca bugün, hedef alınan Golani üssünü ziyaret eden işgal ordusu genelkurmay başkanı Hertzi Halevi, orada yaşananları “zor” olarak nitelendirdi ve bunun “acı verici” sonuçları olacağını söyledi.

İşgal rejiminin önde gelen gazetelerinin bugün Hizbullah’ın Hayfa’nın güneyindeki Golani üssünü hedef alan kahramanca operasyonunu “felaket” olarak niteleyen ortak bir manşette birleşmesi dikkat çekti.