Hizbullah'tan İsrail'e ağır darbe

img
Hizbullah'tan İsrail'e ağır darbe YDH

Hizbullah, Lübnan’ın Kavzah kasabası yakınlarında İsrail işgal güçlerine yönelik saldırılar düzenleyerek çok sayıda askeri öldürdü ve yaraladı. İsrail helikopterleri yaralı askerleri tahliye etmek için bölgede yoğun faaliyet gösterdi.




YDH - Lübnan’daki İslami Direniş mücahitleri, çarşamba günü saat 17:00’de (Beyrut ve Kudüs saatiyle), Kavzah kasabası yakınlarında İsrail işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hizbullah, sıfır mesafeden ağır makineli tüfeklerle karşılık vererek İsrail güçlerine ağır kayıplar verdirdi; çok sayıda asker öldü ya da yaralandı.

Ayrıca saat 17:40 civarında Hizbullah, Udeyse ile Merkabe kasabaları arasında toplanan İsrail askerlerini roketle hedef aldı.

El-Meyadin televizyonu, Hizbullah’ın Kavzah bölgesinde bir İsrail birliğini pusuya düşürdüğünü ve bu pusuda bazı askerlerin öldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

Kanal, çatışmaların Ayta Şaab, Ramya ve Kavzah üçgeninde devam ettiğini ve İsrail'in bölgeyi yoğun topçu ateşiyle vurduğunu bildirdi. Ayrıca, İsrail helikopterlerinin bölge üzerinde yoğun şekilde uçtuğu da aktarıldı.

Kanalın aktardıığ bilgilere göre, İsrail helikopterleri Ayta Şaab-Ramya-Kavzah bölgesindeki çatışmalarda yaralanan ve ölen subayları tahliye etmek için çaresiz girişimlerde bulundu.

İsrail medyası, çok sayıda askeri helikopterin hastanelere iniş yaptığını bildirdi.

Sadece Hayfa’daki Rambam Hastanesi’ne sekiz helikopterin indiği, bir helikopterin Blinson Hastanesi’ne ve bir diğerinin de Tel Haşomer Hastanesi’ne iniş yaptığı ifade edildi.

Kanal 13’e göre, Güney Lübnan’daki çatışmalarda pusuya düşen büyük bir İsrail birliğinden kırk dört asker Rambam Hastanesi’ne, beş asker ise Blinson Hastanesi’ne tahliye edildi.

Bu arada rejim, söz konusu olay konusunda basına sansür getirdi.

El-Meyadin, Kavzah'taki çatışmaların hala sürdüğünü, Hizbullah’ın İsrail işgal güçlerine karşı direnişini sürdürdüğünü ve işgalciler arasında kayıplara neden olmaya devam ettiğini belirtti. Ancak İsrail’in askeri stratejik olarak önem verdiği tepelere henüz saldırmadığı da eklendi.