İsrail medyası: Binyamina operasyonu İsrail'i derinden sarstı

img
İsrail medyası: Binyamina operasyonu İsrail'i derinden sarstı YDH

İsrail medyası, Hizbullah'ın Golani Tugayı'nın işgal altındaki toprakların derinliklerinde bulunan üssünü vurması üzerine, rejimin askeri liderliği de dahil İsrail’in yaşadığı şok ve çaresizliği gözler önüne seriyor.




YDH- İsrail “Walla” internet sitesinin haberine göre, Hizbullah'ın Golani Tugayı'nın Binyamina bölgesindeki yemekhanesine düzenlediği ve en az dört askerin ölümüne, 60'tan fazlasının da yaralanmasına yol açan hassas insansız hava aracı saldırısı İsrail'i sarstı ve İsrail ordusunun genel yönetimini şoke etti.

Site, Hayfa'nın güneyindeki Golani Tugayı üssünde yaşanan “felaketin” İsrail güvenlik birimlerinin insansız hava araçları karşısındaki beceriksizliğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

“Walla” ayrıca, “Dünya Ukrayna'daki savaştan önemli dersler çıkarırken, İsrail ordusu hâlâ çözüm bulmaya çalışıyor” dedi.

İsrail Maariv gazetesi de daha önce operasyonu işgal güçleri için “son derece zor, rahatsız edici, feci ve sorunlu bir olay” olarak nitelendirmiş ve “İsrail'in şu anda Lübnan, Gazze, Suriye, Irak, İran ve Yemen'den İsrail'e fırlatılan insansız hava araçlarıyla başa çıkmak için özel bir önleme sistemine sahip olmadığını” vurgulamıştı.

Gazete ayrıca, "İHA Felaketi" olarak adlandırılan operasyonun geride “aşırı acı, acizlik ve çaresizlik” duyguları bıraktığını da belirtti.

Bu hafta başında Hizbullah'ın füze gücü, İsrail hava savunma sistemlerinin dikkatini dağıtmak için ilk önce Nehariya ve Akka'daki çeşitli hedeflere onlarca füze fırlattı.

Hizbullah'ın hava kuvvetleri daha sonra eş zamanlı olarak, bazıları ilk kez kullanılanlar da dahil olmak üzere, çeşitli tiplerdeki insansız hava araçlarını Akka ve Nehariya'ya doğru konuşlandırdı.

İnsansız hava araçları tespit edilmeden savunma radarlarını atlatmayı başararak askeri hedefleri olan işgal altındaki Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina'daki Golani Tugayı'nın eğitim kampına ulaştı. Bunlar, aralarında üst düzey subayların da bulunduğu onlarca İsrail işgal askerinin Lübnan'a yönelik saldırıya katılmaya hazırlandığı odalarda patlatıldı.

Hizbullah, İsrail’i, Hayfa'nın güneyinde tanık olduklarının, Lübnan'a ve halkına yönelik saldırganlığını sürdürmeye devam etmesi halinde kendisini nelerin beklediğinin sadece küçük bir ön gösterimi olduğu konusunda uyardı.