''Sinvar, İsrail'i bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı''

img
''Sinvar, İsrail'i bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı'' YDH

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, Filistin'in İsrail işgalinden kurtarılmasını isteyen direniş grubunun “liderlerinin şehit edilmesiyle” ortadan kaldırılamayacağını söyledi.




YDH- İran merkezli Press TV'ye göre, Hamas'ın siyasi büro üyesi Besim Naim, İsrail'in grubun lideri Yahya Sinvar'ı öldürdüğünü iddia etmesinden bir gün sonra Cuma günü açıklama yaptı. 

Naim yaptığı açıklamada şunu dile getirdi:

“Hamas özgürlük ve haysiyet arayan insanlar tarafından yönetilen bir kurtuluş hareketidir; Hamas ortadan kaldırılamaz. Kaderimizin iki iyi şeyden biri olduğuna inanıyoruz: ya zafer ya da şehitlik.”

Naim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evet, sevilen insanları, özellikle de bizimki gibi olağanüstü liderleri kaybetmek çok acı ve üzüntü verici ama emin olduğumuz şey şu ki; özgürlükleri için mücadele eden tüm insanlar için sonuç bu olacaktır.”

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada Sinvar'ın Gazze Şeridi'nin güneyindeki birlikleri tarafından “ortadan kaldırıldığını” iddia etti.

Press TV, İsrail medyası tarafından yayınlanan ve Sinvar'ın son anları olduğu iddia edilen insansız hava aracı görüntülerinin, cesurca savaşan ve ağır yaralarına rağmen teslim olmayı reddeden bir adamı gösterdiğini vurguladı.

Filistin Ulusal Girişimi Genel Sekreteri Mustafa Bargusi CNN'e verdiği röportajda Sinvar'ın “İsraillileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını” söyledi.