İsrail medyası: Görüntüler Sinvar'ı kalıcı bir efsaneye dönüştürdü

img
İsrail medyası: Görüntüler Sinvar'ı kalıcı bir efsaneye dönüştürdü YDH

İsrail medyası, işgal ordusunun cephe hattından yayımladığı görüntülerin Sinvar'ın gelecek nesiller için efsanevi bir figür olarak statüsünü sağlamlaştırdığını itiraf ediyor ve Sinvar'ın nesiller boyu değişmeyecek bir efsane haline geldiğini kabul ediyor.




YDH- El-Meyadin'in NBC News'e dayandırdığı haberine göre, mevcut ve eski ABD istihbarat yetkilileri Hamas'ın sahada önemli sayıda direniş savaşçısı bulundurmaya devam ettiğini ve operasyonel kabiliyetlerini arttırmayı planladığını açıkladı. 

İşgalcilerin Sinvar'a suikast düzenlemesinin stratejik hedeflerine ulaşmasını engelleyeceğini belirten analistler, “geçmişte Gazze'de ya da Ortadoğu'nun herhangi bir yerinde grup liderlerini öldürmenin İsrail'e sadece geçici avantajlar sağladığını, kalıcı bir yenilgiye yol açmadığını ya da hesapları değiştirmediğini” ifade etti.

İsrail Yayın Kurumu Filistin İşleri Editörü Elior Levy, Sinvar'ın son anlarını yansıtan görüntülerin İsraillilerin anlamadığını, Hamas, Filistin İslami Cihad ya da Hizbullah'ın algıladığı gibi algılayamayacaklarını vurguladı.

Levy, “Onlar son ana kadar, kanının son damlasına kadar, hatta yaralıyken bile savaşan bir adam görüyorlar” dedi. 

Levy, Sinvar'ın yaralanmasına rağmen Refah'ta İsrail güçleriyle karşı karşıya gelmesinin onu efsanevi bir konuma yükselttiğinin altını çizdi. 

Sinvar'ın bireysel kimliğinin ötesine geçtiğini belirten Levy, öldürülmesinin gelecek nesiller için bu mirası azaltmayacağını vurgularken, İsrail'in Hamas'ın bakış açısını anlamakta zorlandığına da dikkat çekti.

İsrailli araştırmacı ve Hamas işleri uzmanı Guy Aviad, “Hamas'ın Sinvar'dan daha az yetenekli olmayan insanlarla örgütü yeniden kurmayı başarabileceğini” kabul etti.

Aviad, “Sinvar çok üst düzey bir yetkili ama İsrail ile Filistinliler arasında onlarca yıldır süren bu uzun savaşta sadece bir asker” olduğunu vurguladı.

İsrailli araştırmacı, İsrail'in Kanal 13 televizyonuna verdiği demeçte şunları dile getirdi:

“Gazze Şeridi'nde hala Hamas'tan ve diğer örgütlerden binlerce silahlı militan var. Direniş Ekseni'ndeki bu örgütler Anka kuşu gibidir, her seferinde yeniden büyür ve değişirler. Gerçekten üst düzey bir yetkili olan İmad Muğniye'den sonra bile Hizbullah'ın güç yapısı ondan sonra da inşa edildi. İşte masaya yatırılması gereken bu. Sinvar ne kadar kıdemli olursa olsun, Hamas'ın gücünün önemli bir kısmı Sinvar'ın İsrail hapishanesinde geçirdiği süre zarfında oluşmuştur.”