Iraklı gençler İsrail'e açık destek veren Suudi kanalını bastı

img
Iraklı gençler İsrail'e açık destek veren Suudi kanalını bastı YDH

Irak'taki direniş yanlısı halk, Yahya Sinvar'ın şehit edilmesi sonrasında İsrail rejimine propaganda desteği veren Suudi kanalının Bağdat'taki binasına baskın düzenledi.




YDH- Press TV'nin haberine göre, 400 ila 500 kişi gece yarısından sonra Suudi yayın kuruluşu MBC'nin Bağdat'taki stüdyolarına baskın düzenledi.

Suudi rejimine ait MBC televizyon kanalında, geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'in işgali altındaki güney topraklarında Aksa Tufanı operasyonunu düzenleyen Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'a da atıfta bulunuldu. Suudi televizyon kanalının yayımladığı haberde, şehit düşen Direniş Ekseni komutanı ve liderlerinden terörist olarak söz edildi.

İnternetteki videolarda protestocuların Halk Seferberlik Güçleri ve Irak'ın en etkili direniş örgütlerinden biri olan Hizbullah Tugayları'nın bayraklarını taşıdıkları görüldü.

Halk, “Amerika'ya hayır” ve “İsrail'e hayır” diye şeklinde sloganlar attı.

Irak'taki direniş gruplarına yakınlığıyla bilinen Sabirin News Telegram kanalı, Bağdat'ta çeşitli silahlı grupların bayraklarını taşıyan protestocuların videolarını paylaştı

İsminin açıklanmaması kaydıyla AFP'ye konuşan bir içişleri bakanlığı kaynağı “Elektronik cihazları ve bilgisayarları tahrip ettiler ve binanın bir bölümünü ateşe verdiler” dedi.

Iraklı kaynak, yangının söndürüldüğünü ve kalabalığın polis tarafından dağıtıldığını söyledi.

MBC'de yayınlanan bir programdan kesitler Irak sosyal medyasında geniş yankı uyandırdı ve büyük tepkilere yol açtı. 

Suudi kanalı haberinde, Hamas ve Hizbullah'ın operasyonlarından “terörizm” diye söz etmişti. 

Suudi kanalı ayrıca İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün 3 Ocak 2020'de Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda öldürülen saygın komutanı General Kasım Süleymani'yi ise “terörizmin sembolü” olarak nitelendirildi.

Süleymani ile birlikte öldürülen Ebu Mehdi el-Mühendis ve kısa süre önce bir İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah gibi diğer önemli isimlerden de bahsedildi.

Haber ayrıca Heniye'den ve halefi olan ve kısa bir süre önce Gazze'de İsrail askerleriyle girdiği çatışmada öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar da “terörizmin yeni yüzü” olarak nitelendirildi.

400'den fazla kişi gece yarısından sonra kanalın Irak'ın başkentindeki el-Camia mahallesinde bulunan ofisine girdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan bir güvenlik görevlisi, binaya girmeden önce bahçede yangın çıkardıklarını, ekipmanlara ve mobilyalara zarar verdiklerini söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, Irak güvenlik güçlerinin daha sonra bölgeyi kapatarak binaya giden tüm yolları kapattığını söyledi.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Şii milletvekili Mustafa Sanad kanalın lisansının iptal edilmesi için çalışacağına söz verdi ve şöyle yazdı: 

“Irak'ta size yer yok. Siyonist varlığa bağlı olan İsrail Kanal 14’ü dinler gibi sizlerin yaptığı haberleri dinliyoruz.” 

Hamas, kanalın haberi derhal platformlarından kaldırmasını ve kanalın sahiplerine ve yönetimine bir hakaret olarak değerlendirerek özür dilemesini talep etti, ardından MBC'nin haberini kınayarak şu açıklamayı yaptı:

“Filistin halkının bir yılı aşkın bir süredir Siyonist varlığın ve onun terörist ordusunun eşi benzeri görülmemiş imha eylemleri ve terörist saldırganlığıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, kanal harekete ve liderlerine karşı karanlık ve kışkırtıcı bir rapor yayınlayarak işgalciye karşı Filistin direnişini terörizm olarak nitelendirdi.

Bu, direnişi ve sembollerini şeytanlaştırmayı amaçlayan Siyonist gündemin propagandası ve anlatısıyla uyumlu profesyonel ve ahlaki bir başarısızlığı temsil ediyor. 

Ayrıca işgalin gündemiyle uyumlu olan bu kötü niyetli editoryal yaklaşımın gözden geçirilmesi ve halkımızın suçlu Siyonist varlığın elinde karşı karşıya kaldığı suçlara ve zulümlere odaklanılması çağrısında bulunuyoruz.”

Iraklı direniş koalisyonu ayrıca Washington'un İsrail'in Gazze'deki zulmüne verdiği sınırsız siyasi, askeri ve istihbarat desteği nedeniyle Irak ve komşu Suriye'deki ABD işgal üslerine karşı misilleme saldırıları düzenlemeyi sürdürüyor.