Direnişin Gazze'deki operasyonları sürüyor

img
Direnişin Gazze'deki operasyonları sürüyor YDH

Filistinli direniş örgütleri, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine ve zırhlı araçlarına yönelik nitelikli operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları ve diğer direniş örgütleri, bu operasyonlar kapsamında İsrail'e ait tankları ve buldozerleri imha ettiklerini duyurdu.




YDH - Filistin direnişi, Siyonist rejimin devam eden saldırılarına karşılık olarak başlattığı Aksa Tufanı savaşı çerçevesinde Gazze Şeridi'nde çeşitli cephelerde operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı'nın batısındaki Sarde İstasyonu yakınlarında İsrail'e ait bir atlı birliğe karşı anti-personel mayını patlattığını ve sonrasında hafif silahlar ve el bombalarıyla çatışmaya girerek İsrail askerlerini öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu.

Ayrıca, Kassam Tugayları başka bir açıklamada, yine Cibaliya Kampı'nın batısında Sarde İstasyonu yakınlarında bulunan bir D9 askeri buldozerini Tandem füzesiyle vurduklarını ve buldozeri çekerken bir Merkava tankı üzerindeki Şavvaz cihazını da patlattıklarını belirtti.

Bu çerçevede, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları da Cibaliya mülteci kampının doğusunda yer alan Tel ez-Zaatar bölgesindeki Zaviye Camii yakınlarında önceden yerleştirilmiş yüksek patlayıcı “Thaqib-barrel” cihazını patlatarak bir İsrail askeri aracını (Merkava) imha ettiklerini açıkladı.

Aynı bölgede, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin (FDKC) askeri kanadı Ömer el-Kassam güçleri de Netzarim koridorunun güneyinde bulunan İsrail askerlerini havan toplarıyla hedef aldıklarını bildirdi.

Bu koridor, Gazze Şehri ile Gazze Şeridi'nin kuzeyini, orta ve güney kesimlerden ayırıyor.

Dün ise Kassam Tugayları, Cibaliya kampının doğusunda bir Merkava tankını yüksek patlayıcıyla imha ettiklerini, kampın batısında Şadiye Okulu yakınlarında bir başka tankı da El Yasin 105 füzesiyle vurduklarını duyurdu.

Son olarak, Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının merkezindeki Ebu Şarar bölgesinde sıfır noktasında İsrail atlı kuvvetleriyle çatışmaya girdiklerini kaydetti.