Almanya Lübnan-İsrail sınırı yakınlarında İHA düşürdüğünü doğruladı

img
Almanya Lübnan-İsrail sınırı yakınlarında İHA düşürdüğünü doğruladı YDH

Alman donanması tarafından gerçekleştirilen 'savunma prosedürü' İsrail'in Hizbullah'a ait insansız hava araçlarından (İHA) kaynaklanan ezici bir tehditle karşı karşıya olduğu bir dönemde yaşandı.




YDH- The Cradle'a göre, Almanya Savunma Bakanlığı 17 Ekim'de Lübnan açıklarında konuşlu Ludwigshafen am Rhein korvetinin Perşembe günü erken saatlerde Nakura şehri yakınlarında bir insansız hava aracı düşürdüğünü doğruladı.

Reuters'a konuşan bir savunma bakanlığı sözcüsü, “Korvet, tanımlanamayan bir İHA'yı kontrollü bir çarpışmayla suya düşürdü” dedi.

İbranice yayımlanan Maariv gazetesi, üst düzey bir yedek subayın saldırıya ilişkin sözlerini aktarıyor:

“Hava Kuvvetleri bu kadar geniş bir ölçekte İHA tehdidine uygun bir güç oluşturmadı. Bu temel bir meseledir. Sonunda, en iyi ihtimalle dört savaş uçağı ve bir füze gemisinin İHA'yı kovaladığı bir durum ortaya çıktı.” 

Ludwigshafen am Rhein ve mürettebatı, 1978 yılında BM Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından Lübnan'ın güneyinde “uluslararası barış ve güvenliği yeniden tesis etmek” amacıyla kurulan çok uluslu bir güç olan Lübnan'daki BM Geçici Gücü'nün (UNIFIL) bir parçası olarak Akdeniz'de görev yapıyor.

Bundeswehr ordusunun ortak operasyonlar komutanlığından bir sözcü, “kaynağı bilinmeyen” nesnenin geminin savunma sistemleri tarafından hedef alındığını söyledi.

UNIFIL sözcüsü Andrea Tenenti sosyal medya üzerinden açıklama yaptı:

“Prosedüre uygun olarak elektronik karşı önlemler kullanıldı ve İHA düşerek kendi kendine patladı. Konuyu araştırıyoruz.”

Alman donanmasının Cuma günkü karşı-İHA operasyonu, İsrail'in Lübnan'a karşı yürüttüğü savaşta Hizbullah'a ait İHA'lardan kaynaklanan tehdidin arttığı bir dönemde gerçekleşti.