Ynet: İsrail ordusunun üzerindeki yük son derece fazla

img
Ynet: İsrail ordusunun üzerindeki yük son derece fazla YDH

İsrail ordusunun zırhlı savaş araçları, Hizbullah ve Hamas'la yaşanan mevcut çatışmada büyük sorunlarla karşı karşıya.




YDH- İsrail haber sitesi Yediot Ahronot'a göre, İsrail ordusu tarihinde ilk kez tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının bakım ve onarımını yerli üreticilere devretmeyi planlıyor.

Ynet, zırhlı muharebe araçlarının devam eden savaş nedeniyle önemli ölçüde yıprandığını ve operasyonel faaliyetin devamlılığını sağlamak için bakım ve onarım gerektirdiğini kaydetti.

Filonun yenilenmesi ve genişletilmesi için çok sayıda bakım ve yerel sanayilerle işbirliği yapılması gerekiyor ki bu da İsrail'in kendi kendine yeterliliği konusunda şüphelere yol açıyor.

Yediot Ahronot'un bu haberi, Kolordu'nun Hizbullah ve Hamas'la yaşanan çatışmalar nedeniyle artan talepleri karşılamada karşılaştığı zorlukları gözler önüne serdi.

Devam eden çatışma İsrail ordusunun zırhlı araç filosunu geliştirme ihtiyacının altını çizerken, Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak Ynet'e şunları söyledi: 

“Şimdiye kadar restorasyon ve montaja adanmış bir endüstrimiz yoktu. İsrail ordusunun artan tedarik talepleri ve mevcut varlıkların yenilenmesi ihtiyacı bizi yeni bir yaklaşım benimsemeye zorladı.”

Teknoloji ve Bakım Birliği'nin, rutin operasyonlarda orduya yardımcı olmaları için emeklileri de dahil etmeye başladığını ilave eden İsrailli haber sitesi son olarak şunu vurguladı:

“Savaş, İsrail'in tüm tedarik konularında bağımsız olması ve yerel endüstrileri güçlendirmesinin kritik bir ihtiyaç olduğunu gösterdi.”



Makaleler

Güncel