Siyonist rejimden tehdit: 'Tüm Dahiye'yi yok edeceğiz'

img
Siyonist rejimden tehdit: 'Tüm Dahiye'yi yok edeceğiz' YDH

Siyonist rejim, Hizbullah’a yönelik tehditlerini artırarak, İsrail yetkililerine yönelik yeni bir saldırı girişiminde Beyrut'un Dahiye bölgesini tamamen yok edeceğini iddia etti. Bu mesaj, Netanyahu’nun Kayseradaki konutuna yapılan İHA saldırısının ardından geldi.




YDH - Suudi kanalları el-Arabiya ve el-Hades, bugün (pazartesi) İsrail'in Hizbullah'a yönelik tehditlerini artırdığını ve İsrailli yetkililere yapılacak yeni bir saldırı girişimi durumunda Beyrut'un Dahiye bölgesinin tamamen yok edileceği mesajını ilettiğini bildirdi.

Bu tehdididn, cumartesi günü Başbakanlık konutuna yönelik bir insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından üçüncü bir taraf aracılığıyla gönderildiği belirtiliyor.

Cumartesi günü Lübnan'dan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Kaysera'daki özel konutuna doğru üç İHA fırlatılmıştı. Saldırıda herhangi bir alarm sistemi devreye girmemişti.

O sırada Netanyahu ailesi evde değildi ve olayda can kaybı yaşanmadı. Olayın ardından Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "İran Netanyahu'ya suikast girişiminde bulundu," denildi.

İHA saldırısının hemen ardından, Netanyahu’nun Kudüs’te bir parkta görüldüğü bir video yayımlandı. Netanyahu, videoda şu açıklamayı yaptı: "Hiçbir şey bizi durduramaz, zafere kadar devam edeceğiz."

Aynı akşam yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün benim ve eşimin hayatına suikast düzenlemeye çalışan İran’ın vekilleri büyük bir hata yaptılar. Bu saldırı, İsrail Devleti’ni düşmanlarına karşı verdiği savaştan alıkoyamayacaktır."



Makaleler

Güncel