Hizbullah İsrail askerlerini güdümlü füzeyle hedef aldı

img
Hizbullah İsrail askerlerini güdümlü füzeyle hedef aldı YDH

Hizbullah, işgal altındaki Filistin sınırındaki Ramya bölgesi yakınlarında toplanan İsrail askerlerini güdümlü füzeyle hedef aldığı görüntüleri yayınlayarak, sınırdaki ve işgal yerleşim yerlerindeki operasyonlarına devam ediyor.




YDH- El-Meyadin'e göre, Pazar akşamı Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah'ın savaş medyası, 15 Ekim'de işgal altındaki Filistin sınırındaki Ramya bölgesi yakınlarında toplanan İsrail askerlerinin güdümlü füzeyle hedef alındığını belgeleyen görüntüleri yayınladı.

İslami Direniş, Ayta kasabası yakınlarında (Beyrut ve Kudüs saatiyle 6:40'ta) ve Hallet Verda'da (saat 17:10'da) işgal askerlerinin bir araya geldiği bir toplantıyı hedef aldı ve her birini bir roket salvosuyla bombaladı.

Direniş, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde, özellikle Şomera ve Zarit yerleşimlerinde, her biri öğleden sonra saat 17:10'da bir füze salvosunun fırlatıldığı iki eşzamanlı operasyonda İsrail askerlerinin diğer iki toplantısını hedef aldı.

Ayrıca Hizbullah, Yiftaç kışlasına bir saldırı uçağı filosuyla hava saldırısı düzenledikten 10 dakika sonra, öğleden sonra saat 17:40'ta Kabri yerleşim yerini bir füze salvosuyla bombaladı ve hedeflerini tam isabetle vurdu.

İsrail savaş uçakları ses duvarını aşarak Lübnan'ın güneyindeki Zahrani bölgesini bombalarken, direnişin hava savunma birimleri de uçaklara “karadan havaya” füzeler atarak onları Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladı.

Hizbullah ayrıca işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nde de işgale karşı operasyonlar düzenledi.

Öğleden sonra saat 17:55'te eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 3 operasyonda Kela kampı ile Kela ve Yoav kışlaları 3 büyük füze salvosuyla hedef alındı.

Savaş medyası daha önce işgal altındaki kentin yanı sıra Safed'in doğusunda yer alan Roş Pina yerleşiminin de hedef alındığına dair görüntüler yayınlamıştı.

Pazar akşamı, Hizbullah, İsrail birliklerine yönelik çift dokunuşlu Elmas ATGM saldırı sahnesini yayınladı:



Makaleler

Güncel