Ayetullah Hamenei: Direnişin zaferi, tarihi yeniden yazacak

img
Ayetullah Hamenei: Direnişin zaferi, tarihi yeniden yazacak YDH

İran Devrim Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, direniş hareketinin kararlılığı sayesinde bölgenin kaderinin ve tarihinin değiştiğini vurguladı. Ayrıca, Siyonist varlığın yenilgiye uğradığını, Batı medeniyetinin ise daha büyük bir yenilgi yaşadığını belirtti.




YDH - İran Devrim Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, yaptığı açıklamada, "Siyonist varlık yenilgiye uğradı, ancak asıl büyük yenilgi, Batı kültürü ve medeniyetine aittir," ifadelerini kullandı.

Hamenei, 15. Fars Şehitleri Konferansı'nın organizatörlerini kabulünde, "Direnişin cihadı ve Seyyid Hasan Nasrullah ile Yahya Sinvar gibi liderlerin fedakarlıkları, bölgenin kaderini değiştirdi," dedi.

Ayrıca, "Direniş cephesi, Siyonist varlığı destekleyen şer cephesiyle karşı karşıya ve zafer, direnişin olacaktır," diye ekledi.

Siyonist varlığın yenilgisinden bahseden Ayetullah Hamenei, "Bugün bölgede yaşananlar ve direnişin kararlılığı, bölgenin kaderini ve tarihini değiştirdi," diyerek, "Yüzde 50 binden fazla masum insanın şehit olmasına rağmen direnişi yenmeyi başaramadılar," değerlendirmesini yaptı.

"Şehit Yahya Sinvar ve şehit Seyyid Hasan Nasrullah gibi liderler olmasaydı, bölgenin kaderi farklı olurdu," diye vurgulayan Ayetullah Hamenei, ABD'nin desteğine rağmen Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah'ın mücadelesine devam ettiğini belirtti.

Batı'nın yüzyıllardır insan hakları konusunda yalan söylediğini ifade eden Ayetullah Hamenei, "İsrail'in bombaları ve yıkıcı silahlarıyla 10 bin çocuğu öldürdüğünü ve kimsenin tepki vermediğini" dile getirdi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarının yansımalarını görüşmek için İslam ülkelerinin Tahran'daki büyükelçileriyle bir araya geldi.

Kalibaf, "İran, direniş cephesinin yanındadır ve onu desteklemeye devam edecektir," açıklamasını yaptı.