İsrail'den itiraf: Hizbullah'ın saldırısında 4 asker öldü

img
İsrail'den itiraf: Hizbullah'ın saldırısında 4 asker öldü YDH

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Safed, Nehariye ve Batı Celile'ye füze saldırıları düzenleyerek Zovulun askeri üssünü de hedef aldı. İsrail, Lübnan sınırındaki çatışmalarda dört askerinin öldüğünü itiraf etti.




YDH - Hizbullah, Hayfa'nın kuzeyi, Safed, Nehariye ve Batı Celile'yi yoğun bir füze saldırısıyla hedef aldı.

İsrail medyasının da doğruladığı üzere, saldırılar sırasında pek çok kez sirenler çaldı ve bazı noktalara doğrudan isabet sağlandı.

Direniş, Hayber Operasyonları serisinin bir parçası olarak, Beyrut ve Kudüs saatine göre sabah 10:00'da Nehariye yerleşimine büyük bir füzeyle saldırı gerçekleştirdi.

Ayrıca, sabah 10:30'da Hayfa'nın kuzeyindeki Zovulun askeri sanayi üssü de füzelerle vuruldu. Direniş, saat 11:00'de Safed yerleşimini de büyük bir füzeyle hedef aldığını açıkladı.

Hizbullah, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in güneydeki yerleşimlere yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla yapıldığını vurguladı.

Daha önce Hizbullah, direnişçilerin Ayta eş-Şaab'da İsrail güçleriyle girdikleri çatışmada bir Merkava tankını güdümlü bir füzeyle imha ettiklerini, tankın yanmasına ve mürettebatın ölü ya da yaralı düşmesine yol açtığını açıklamıştı.

Direniş güçleri, şafak vakti Menara ve Misgav Am bölgelerindeki İsrail güçlerine de füzelerle saldırdı. Ayrıca Kiryat Şimona yerleşimine bir füze fırlatıldı.

İsrail'den resmî açıklama: 'Zorlu bir olay'

İsrail işgal ordusu, Lübnan'dan Nehariye'ye atılan füze saldırısının ardından yaklaşık 50 füzenin fırlatıldığını duyurdu. İsrail polisi, Nehariye ve Batı Celile'de bazı araçların hasar gördüğünü ve füzelerin evlere isabet ettiğini doğruladı.

Lübnan'dan fırlatılan bir füzenin Celile'deki Herbert Samuel otelinde yangına yol açtığı bildirildi. İsrail polisi, Nehariye ve Batı Celile'deki yerleşimcilere sığınaklara yakın durmaları ve füzelerin düştüğü bölgelere yaklaşmamaları çağrısında bulundu.

Galilee Tıp Merkezi, Batı Celile'ye yapılan saldırılarda 4 kişinin yaralandığını, İsrail'in acil servis birimi Kızıl Davud Yıldızı ise Nehariye ve Batı Celile'ye yapılan füze saldırılarında 3 kişinin yaralandığını, bunlardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

İsrail medyası, Nehariye'deki saldırıların zorlu geçtiğini, kuzeyde sirenlerin yoğun bir şekilde çaldığını ve Hayfa civarında da füzelerin tespit edildiğini doğruladı. Hayfa yakınlarındaki füzelerin bir kısmının denize düştüğü belirtildi.

Roş Pina ve Safed çevresinde de sirenlerin duyulduğu, Celile Parmağındaki Misgav Am, Akka, Şavey Tzion ve Nehariye bölgelerinde de füze uyarı sirenlerinin çaldığı bildirildi.

4 İsrail askeri öldü

Diğer yandan işgal ordusu, dün (23 Ekim) Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda dört askerinin öldüğünü ve çok sayıda yaralının hastanelere sevk edildiğini itiraf etti.

El-Meyadin televizyonu, Lübnan sınırındaki Rab 30 kasabasından yükselen dumanları ve Misgav Am'a doğru atılan bir füzenin tespit edildiğini aktardı.

Ayrıca, İsrail işgal güçlerinin Gajar köyünden işgal altındaki Şebaa Çiftliklerine kadar gözlemlendiği, bu kuvvetlerin savunma pozisyonunda olduğu belirtildi.

Lübnan'dan Batı Celile, Akka ve Nehariye füze saldırılarının devam ettiği bildirildi.