İsrail Lübnan'da gazetecileri bombaladı

img
İsrail Lübnan'da gazetecileri bombaladı YDH

İsrail işgal güçleri Güney Lübnan'ın Hasbaya kentinde gazetecilerin kaldığı mekana hava saldırısı düzenledi.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail işgal güçleri, Lübnan'ın güneyindeki Hasbaya'da basın ekiplerinin ikamet ettiği yere hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda çok sayıda gazeteci, kameraman ve teknisyen öldü ya da yaralandı.

Basın özgürlüğüne yönelik kasıtlı saldırının ardından El-Meyadin, İsrail'in Lübnan'a yönelik güney cephesindeki savaşını takip eden ekibinden iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bunların  kameraman Gassan Neccar ve yayın mühendisi Muhammed Rıza olduğu bildirildi.

Ayrıca, Lübnan Sivil Savunması bugün erken saatlerde İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Hasbaya kasabasına düzenlediği hava saldırısında üç gazetecinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

El-Meyadin Yönetim Kurulu Başkanı Gassan bin Ciddu ise “El-Meyadin'in de aralarında bulunduğu gazeteci ekiplerini hedef aldığı bu savaş suçundan tamamen İsrail'i sorumlu” tuttu.

“İşgalcilerin gazetecilerin evini hedef alması kasıtlıydı ve diğer Arap kanallarından da yaralılar var” dedi.

Bin Ciddu, işgalin “öldürmekten zevk aldığını” ve hedef aldığı kişiler arasında “suçlarını ifşa eden gazetecilerin de bulunduğunu, işgalin bu yüzden onlardan sadistçe nefret ettiğini” söyledi.

“El-Meyadin yoluna devam edecek ve asla geri adım atmayacak” diyen kanalın yönetim kurulu başkanı, saldırının sadece El-Meyadin’i hedef almadığını, “El-Meyadin de dahil olmak üzere tüm basın ekiplerine yönelik bir saldırı olduğunu” belirtti.

Bu arada el-Meyadin'in Güney Lübnan'daki muhabiri Fatima Fettuni, saldırının birkaç haftadır bölgede bulunan çeşitli medya kuruluşlarından gazeteci, kameraman ve teknisyenlerin bulunduğu bir yerleşim bölgesini hedef aldığını doğruladı.

Güney Lübnan'daki Hasbaya'da hedef alınan bölgede yıkımların artık sıradan bir görüntü haline geldiğini belirten Fettuni, İsrail işgalinin doğrudan çok sayıda basın mensubunu hedef aldığını söyledi.

“Bir savaş uçağından atılan iki füze doğrudan basın ekiplerini hedef aldı,” diyen Fettuni, alana park edilen araçların üzerinde açıkça ‘BASIN' ibaresinin yer aldığını kaydetti.

İsrail işgalcileri çarşamba akşamı da el-Meyadin'in Beyrut'taki ofisine de bir saldırı düzenlemişti. Ancak kanalın, Lübnan'a yönelik saldırının başlangıcında ofisini boşalttığı bildirilmişti.